ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΝτουλάπα καταπλάκωσε διοικητικό υπάλληλο

Ντουλάπα καταπλάκωσε διοικητικό υπάλληλο

Ντουλάπα καταπλάκωσε διοικητικό υπάλληλο

Την Παρασκευή 30-6-2017 ένα ατυχές περιστατικό τραυματισμού υπαλλήλου του δήμου συνέβη στο ισόγειο του Δημοτικού καταστήματος. Ντουλάπα καταπλάκωσε διοικητικό υπάλληλο, εν ώρα εργασίας, και με το γραφείο γεμάτο πολίτες, από τύχη δεν θρηνήσαμε παραπάνω θύματα και δεν είχαμε πιο σοβαρούς τραυματισμούς. Κατ’ αρχήν να ευχηθούμε περαστικά στην συνάδελφο ελπίζοντας ότι το συγκεκριμένο θα είναι το τελευταίο περιστατικό. Με αφορμή όμως αυτό το γεγονός θα θέλαμε να εκφράσουμε δημόσια την αγανάκτησή μας για μία ακόμη φορά για τις συνθήκες εργασίας και τον τρόπο αντιμετώπισής μας γενικότερα από τη δημοτική αρχή.

Δυστυχώς το συγκεκριμένο περιστατικό δικαιώνει την αντίδραση μας, όταν κατά την μεταφορά των υπηρεσιών του δήμου στο νέο αυτό κτίριο, είχαμε προειδοποιήσει ότι αυτή έγινε πολύ πρόχειρα, πολύ βιαστικά και χωρίς σχέδιο με αποτέλεσμα να προκύψουν πολλά προβλήματα. Προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ακαταλληλότητα χώρων, την χωρική τοποθέτηση των υπηρεσιών, το στοίβαγμά μας στους χώρους του, την μη τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, παράλειψης στο χώρο του εργοταξίου κ.λ.π. Είχαμε και έχουμε κάνει επανειλημμένα επισημάνσεις και παραστάσεις για την ουσιαστική αντιμετώπιση αυτών χωρίς δυστυχώς να εισακουγόμαστε.

Είναι πιστεύουμε επιβεβλημένη πλέον η ανάγκη να δοθούν λύσεις στο χρονίζοντα προβλήματα του δήμου και των εργαζομένων. Πρωτίστως προβλήματα που έχουν να κάνουν με την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων. Προβλήματα οργάνωσης, προβλήματα λειτουργίας των υπηρεσιών, προβλήματα υποστελέχωσης, κ.α. Ας μην φτάσουμε να θρηνήσουμε θύματα όπως με την συνάδελφό μας στο δήμου Ζωγράφου.

Οι εργαζόμενοι, ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε αρωγοί, μένει τελικά έστω και μέσα από τέτοια ατυχή συμβάντα να κατανοηθεί από την πολιτική ηγεσία του δήμου, ότι οι δογματικές λύσεις δεν λύνουν, αλλά περιπλέκουν τις όποιες καταστάσεις, με επικίνδυνα αποτελέσματα και ότι μέσα από καλή οργάνωση, συνεργασία και εμπιστοσύνη, μπορεί να δοθούν πραγματικές λύσεις σε σοβαρά προβλήματα.

Νομίζουμε ότι είναι ώρα να συνεργαστούμε για την λύση των χρονιζόντων προβλημάτων που ταλανίζουν τον δήμο, αρχίζοντας από το κυρίαρχο της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, και συνεχίζοντας σε όλα τα υπόλοιπα.

Το διοικητικό συμβούλιο
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Η ομιλία του Δημάρχου Αμφιλοχίας Απόστολου Κοιμήση στο προγραμματικό συνέδριο της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr