Ο Ντελακρουά και η «Ελευθερία» πρέπει να αισθάνονται ευγνώμονες…

Κέτερινγκ κατά την τέλεση πολιτικού γάμου μέσα στον ιερό χώρο της Πινακοθήκης! Ανακοίνωση της παράταξης «Κοινωνία Μπροστά».

Το Σάββατο 3-2-2018 και ώρα 11:00π.μ., ο πρώτος πολίτης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Καραπάνος, τέλεσε στο χώρο της Πινακοθήκης, στο ιστορικό μας Δημαρχείο στην κεντρική πλατεία της πόλης, πολιτικό γάμο, πράγμα για το οποίο δεν μας έχει συνηθίσει τελευταία. Ουδέν το μεμπτό. Το τραγικό στην όλη ιστορία είναι ότι κατά τη διάρκεια της τελετής – για πρώτη φορά στα χρονικά – εντός του ιερού χώρου αναφοράς των Εξοδιτών Ελεύθερων Πολιορκημένων παρατέθηκε κέτερινγκ με τη δική του φυσικά ανοχή!

Η πράξη αυτή δεν έχει προηγούμενο και ελπίζουμε να μην επαναληφθεί, διότι η βεβήλωση του ιερού χώρου της Πινακοθήκης αποτελεί τουλάχιστον προκλητική και αποδοκιμαστική συμπεριφορά.

Είπαμε κ. Δήμαρχε, όλα τα πράγματα έχουν την αξία τους. Ο ιερός χώρος όμως ιστορικής αναφοράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων, δεν προσφέρεται ούτε για επιπολαιότητες, ούτε για χυδαιότητες τέτοιου τύπου.

Κάποιοι παραπέρα μας βλέπουν και μας κρίνουν. Και κυρίως όλοι όσοι – μεταξύ των οποίων και εσείς – ομνύουν στα ιερά και στα όσια. Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Έχετε εντελώς χάσει την αίσθηση του μέτρου. Και αν εσείς περιφρονείτε με τέτοιου είδους πρακτικές τον ιστορικό χώρο της Πινακοθήκης, κάποιοι άλλοι δεν πρέπει να σας το επιτρέψουν! Η ιστορία δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, ούτε εμπορικό υποκατάστατο. Θλίψη και μόνο θλίψη…

ΥΓ. Μιας και τελειώνουν τα τσικνίσματα, το Πάσχα κοντά είναι. Ο Ντελακρουά και η «Ελευθερία» θα σας είναι πάντως ευγνώμονες…      

Η «Ιοκάστη» σαρώνει τη Δυτική Ελλάδα – Καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι (ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΕΣ)