ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑγροτικα ΝεαΝίκος Μωραΐτης: Ενίσχυση των κτηνοτρόφων λόγω των απωλειών από τις χαμηλές τιμές στο γάλα (VIDEO)

Νίκος Μωραΐτης: Ενίσχυση των κτηνοτρόφων λόγω των απωλειών από τις χαμηλές τιμές στο γάλα (VIDEO)

Νίκος Μωραΐτης: Ενίσχυση των κτηνοτρόφων λόγω των απωλειών από τις χαμηλές τιμές στο γάλα (VIDEO)

Άμεσα μέτρα ενίσχυσης των κτηνοτρόφων για να καλύψουν τις απώλειές τους από τις απαράδεκτα χαμηλές τιμές στο γάλα ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή.

Πέρα από τη χρηματική ενίσχυση, ζήτησε να μειωθεί το κόστος παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο όπως έχουν οι εφοπλιστές, με φτηνό ηλεκτρικό ρεύμα. Ζήτησε επίσης διαγραφή των χαρατσιών όπως του ΕΝΦΙΑ και κατάργηση του ΦΠΑ. Επισήμανε ότι η πολιτική των κυβερνήσεων στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ μόνο την περίοδο 2005-2013 έδιωξε από την παραγωγή 33.490 προβατοτρόφους και 48.900 αιγοτρόφους, δηλαδή το 33% των αιγοπροβατοτρόφων της χώρας. Αντίθετα εκτοξεύθηκε το μερίδιο της παραγωγής των πιο μεγάλων προβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων από 6% το 2000 σε 33% το 2013.

Διά της σιωπής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου απέρριψε τα αιτήματα που έθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ και αρκέστηκε να πει μόνο πως πρόσφατος νόμος επιβάλλει το μέτρο της αναγραφής της χώρας άρμεξης του γάλακτος για να γνωρίζουν οι καταναλωτές αν είναι ή όχι ελληνικό.

Σε ό,τι αφορά το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων επί της ουσίας παραδέχθηκε ότι θα συνεχιστεί, αφού όπως είπε η στήριξη της κυβέρνησης στην κτηνοτροφία είναι στο πλαίσιο της ΚΑΠ που είναι το εργαλείο συγκέντρωσης της παραγωγής σε μεγάλες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να δώσει λύσεις, σημείωσε ο Νίκος Μωραΐτης σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού και την άρνησή του να αναφερθεί επί των αιτημάτων που του έθεσε. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επικαλείται κάποια μπαλώματα που δεν απαντάνε στα προβλήματα όπως ήδη έχει αποδειχθεί. Υπογράμμισε ότι οι κτηνοτρόφοι πρέπει να οργανωθούν, να αγωνιστούν, να βάλουν εμπόδια στην ασκούμενη πολιτική και να διεκδικήσουν λύσεις για να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Αγρίνιο: Δενδρύλλιο σε γλάστρα και ποσότητα χασίς σε σπίτι 47χρονης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr