ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΝέος ισχυρός σεισμός δυτικά της Καστοριάς – Έντονη σεισμική δραστηριότητα

Νέος ισχυρός σεισμός δυτικά της Καστοριάς – Έντονη σεισμική δραστηριότητα

Νέος ισχυρός σεισμός δυτικά της Καστοριάς – Έντονη σεισμική δραστηριότητα

Έντονη είναι η σεισμική δραστηριότητα στην Αλβανία, το πρωί του Σαββάτου, καθώς καταγράφονται σεισμοί που γίνονται αισθητοί και στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στην Καστοριά.

Στις 10 το πρωί του Σαββάτου σημειώθηκε νέος ισχυρός σεισμός. Είχε ένταση 4,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε 45 χιλιόμετρα δυτικά της Καστοριάς, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Από το πρωί του Σαββάτου είναι έντονη η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή. Ο πιο ισχυρός σεισμός καταγράφηκε στις 07:26 το πρωί και ήταν μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών. Το επίκεντρο του σεισμού είναι 47 χλμ. δυτικά της Καστοριάς κοντά στην αλβανική πόλη Ερσέκα και το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 3,5 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη δυτική Μακεδονία την Ήπειρο.

Από εκείνη την ώρα έγιναν αισθητοί αρκετοί σεισμοί, με επίκεντρο στην Αλβανία, μεταξύ των οποίων δονήσεις μεγέθους 3,7 Ρίχτερ στις 7:42, 4,4 Ρίχτερ στις 7:52.

iefimerida.gr

Επενδυτικός τουριστικός… οργασμός στη Δυτική Ελλάδα!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr