ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΝ. Φαρμάκης στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8»: «Είμαστε η γη της φλόγας που συνδέει τον Ολυμπισμό με την φλόγα της Επανάστασης του 1821»

Ν. Φαρμάκης στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8»: «Είμαστε η γη της φλόγας που συνδέει τον Ολυμπισμό με την φλόγα της Επανάστασης του 1821»

Ν. Φαρμάκης στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8»:  «Είμαστε η γη της φλόγας που συνδέει τον Ολυμπισμό με την φλόγα της Επανάστασης του 1821»

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και στην Δήμητρα Λαοπόδη, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, σχετικά με την επίσκεψη του υπουργού τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού στο οποίο θα συμμετάσχει ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού.

«Είναι μια πρωτοβουλία που έχει να κάνει με το γεγονός ότι πλέον αναδεικνύεται σε προτεραιότητα η τουριστική ανάπτυξη. Αντιλαμβάνομαι ότι παρά το γεγονός ότι η Π.Δ.Ε. όσον αφορά στον Τουρισμό παρότι έχει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και αυτά που θα μπορούσαν να κατατάξουν το τουριστικό μας προϊόν αξιόλογο και εκμεταλλεύσιμο, εντούτοις από τον παραγόμενο πλούτο μόλις το 1,5% στην Π.Δ.Ε είναι από τον Τουρισμό. Αν δει κάποιος ακόμη πιο αναλυτικά τα στοιχεία από τα χρήματα τα οποία βγαίνουν από τον τουρισμό, το 50% αφορά στην διανυκτέρευση» είπε ο κ. Φαρμάκης.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης μίλησε για τις προτάσεις που κατέθεσαν οι φορείς στον υπουργό τα οποία όπως είπε «θα κληθούμε στο μέλλον να λύσουμε». Το ζήτημα όμως του τουρισμού στην Π.Δ.Ε. ακουμπά και πάνω στις υποδομές γιατί όπως υποστήριξε «τουρισμός σημαίνει προσβασιμότητα».

Αναφερόμενος στον συνεδριακό τουρισμό είπε ότι στα 100 ευρώ που βγαίνουν στην Π.Δ.Ε. μόλις το 1 αντιστοιχεί σε αυτόν». Ο κ. Φαρμάκης όμως ρωτήθηκε και για πεπραγμένα στο κομμάτι του τουρισμού από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή και απάντησε πως «η στρατηγική που ακολουθήθηκε δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η δική μας η στρατηγική έχει να κάνει με την ενίσχυση της στοχευμένης εξωστρέφειας, κάτι που σχετίζεται με την ανάλυση των δεδομένων. Να δούμε δηλαδή που θέλουμε να στοχεύσουμε. Εμείς, πρέπει να βρούμε το κενό της αγοράς και αυτό θα γίνει όταν βρεθούμε σε σύμπλευση και συνεννόηση με τους ίδιους τους φορείς της αγοράς. Η συνάντηση με τον υπουργό ήταν μια από τις πολλές που θα ακολουθήσουν. Η τουριστική μας ταυτότητα θεωρώ ότι θα πρέπει να κινηθεί γύρω από την ιδέα που ξεκινά από εμάς και να γίνει και η διαβούλευση με τους φορείς της αγοράς. Είμαστε η γη της φλόγας που συνδέει τον Ολυμπισμό με την φλόγα της Επανάστασης του 1821».

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Ποιοι θα έχουν το «πάνω» χέρι;

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr