ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΝαύπακτος: Με ρίσκο η προσέλευση των μαθητών στο 6ο Δ.Σ. Λυγιά – Zητούν μονοδρόμιση της οδού έξω από το σχολείο οι γονείς (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Ναύπακτος: Με ρίσκο η προσέλευση των μαθητών στο 6ο Δ.Σ. Λυγιά – Zητούν μονοδρόμιση της οδού έξω από το σχολείο οι γονείς (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Ναύπακτος: Με ρίσκο η προσέλευση των μαθητών στο 6ο Δ.Σ. Λυγιά – Zητούν μονοδρόμιση της οδού έξω από το σχολείο οι γονείς (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Aναστάτωση και ανασφάλεια επικρατεί στις τάξεις του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 6/θ Δημοτικού σχολείου Λυγιά λόγω του κυκλοφοριακού φόρτου που παρατηρείται στο δρόμο έξω από τη σχολική μονάδα τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μικρών μαθητών.

Για το λόγο αυτό,οι γονείς ζητούν τη μονοδρόμιση του δρόμου προκειμένου να αμβλυνθεί η κατάσταση.

Ειδικότερα αναφέρουν:

«Η σχολική χρονιά ξεκίνησε και επιθυμούμε ό,τι καλύτερο για τα παιδιά μας. Ευελπιστούμε και χαιρόμαστε με το επίπεδο εκπαίδευσης και τον ωραίο αισθητικά χώρο του σχολείου μας, απογοητευόμαστε όμως με τα προβλήματα που δημιουργούνται κατά την προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών.
Το πρόβλημα έχει ως εξής. Έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση για την ασφάλεια πρωτίστως των μαθητών, αλλά και των οδηγών καθώς αυτοκίνητα παρκάρουν και στις δύο πλευρές του δρόμου για την αποβίβαση και επιβίβαση των μαθητών. Ήδη αυτοκίνητα των δασκάλων βρίσκονται παρκαρισμένα στην είσοδο του σχολείου καθώς έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αποπεράτωσης του ειδικού σχολείου που εξυπηρετούσε στο παρκινγκ. Αποτέλεσμα αυτών είναι οι μαθητές να πρέπει να περάσουν ανάμεσα στα σταθμευμένα αυτοκίνητα και σε άλλα που βρίσκονται εν κινήσει, πόσο μάλλον καθώς δεν υπάρχουν καθόλου πεζοδρόμια. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν αποφευχθεί ατυχήματα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την στενότητα του δρόμου, τις επί τόπου αναστροφές των οχημάτων, την αδιαφορία στις επιδείξεις της σχολικής τροχονόμου και την ελλιπή αστυνόμευσης δημιουργούν μεγάλο κίνδυνο και εκνευρισμό που πολλές φορές καταλήγει σε διαπληκτισμούς.
Έχουν γίνει από μέρους της διεύθυνσης του σχολείου, αλλά και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προσπάθειες για μονοδρόμηση οι οποίες δυστυχώς έχουν μείνει άκαρπες. Όταν συμβεί όμως κάποια δυσάρεστη κατάσταση, πράγμα το οποίο απευχόμαστε, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;;;»

nafpaktianews.gr

Για προσυμβατικό έλεγχο η σύμβαση για τον ΧΥΤΑ Στράτου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr