Ναύπακτος: Πάρτι γενεθλίων για τον 9χρονο Μάριο που σώθηκε με την βοήθεια όλων (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Η υπόθεση με τον 9χρονο Μάριο που έγινε viral μέσα από το npress.gr αλλά και άλλες ιστοσελίδες, είχε αίσιο τέλος. Ο Μάριος χειρουργήθηκε και πήγαν όλα περίφημα. Προχθές, ο μικρός Μάριος, είχε τα γενέθλιά του και όσοι βοήθησαν του είχαν μια μικρή έκπληξη!

Για το θέμα έγραψε πριν λίγο στο Facebook ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ναυπάκτου:

Μετά απο αρκετή σκέψη αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας μια όμορφη, συγκινητική και ελπίζω διδακτική ιστορία. Την απόφαση αυτή την πήρα γιατι ενώ ασχολούμαστε και αναλύουμε ένα σωρό θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, απο αναπλάσεις και μαρίνες έως το ωράριο των καταστημάτων, για κάποια αλλα σοβαρά ζητήματα που αφορούν ανθρώπινες ζωές και συμβαίνουν δίπλα μας δεν ακούμε τίποτα. Αυτό γίνεται κυρίως γιατί οι εμπλεκόμενοι στις ιστορίες αυτές διακρίνονται απο σεμνότητα, διακριτικότητα και ταπεινότητα.

Προχθές είχα τη χαρά να βρεθώ σε ένα πάρτι γενεθλίων. Το πάρτι ήταν αφιερωμένο σε έναν μικρό ήρωα τον Μάριο, που έκλεινε τα 9 του χρονια. Ο Μάριος είναι και ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ιστορίας. Ένα παιδί που βρέθηκε να παλεύει σκληρά απο την πρώτη στιγμή της ζωής του με μια σπάνια ασθένεια. Μαζί του στη μάχη φυσικά οι επίσης ήρωες γονείς και τα αδέρφια του. Όμως για να κερδηθούν τόσο δύσκολες μάχες χρειάζονται και άλλοι παράγοντες και κάποιοι άνθρωποι να καθοδηγήσουν και να οργανώσουν δύσκολες διαδικασίες. Οι άνθρωποι που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη ιστορία του Μάριου είναι: η υπερδραστήρια και πρότυπο εθελοντισμού Γιώτα Κλάγκου, πρόεδρος του συλλόγου «Σκέπη» καθώς και τα μέλη του συλλόγου.

Η Γιώτα ήταν η ψυχή της προσπάθειας(δεν θα πω περισσότερα γιατι το έργο της είναι γνωστό σε όλους όσους ασχολούνται με την κοινωνική αλληλεγγύη στη Ναύπακτο). Το τμήμα κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου επίσης στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια. Η οργάνωση «Το χαμόγελο του παιδιού» και ειδικά η κοινωνική λειτουργός Μαιρη Καλυβα που αγκάλιασε τον Μάριο και την οικογένεια του. Άφησα για το τέλος τον πιο σπουδαίο παράγοντα της επιτυχίας. Τον παιδοχειρουργό Αυξέντιο Καλαγκό. Ο κύριος Καλαγκός χειρούργησε με επιτυχία και εντελώς δωρεάν τον μικρό Μάριο και του έσωσε τη ζωή κυριολεκτικά. Να τονίσω πως είναι το δεύτερο περιστατικό απο την πόλη μας που χειρουργεί (εντελώς δωρεάν) ο συγκεκριμένος γιατρός. Αξίζει πραγματικά να μπείτε στο google και να δείτε το έργο του!
ΥΓ1 Θέλω να ζητήσω συγνώμη αν ξέχασα κάποιους που είχαν συμβολή στην ιστορία αυτή και μια ακόμη συγνώμη αν έγινα μελλοδραματικός. Ήταν ένα κείμενο που έγραψα απο καρδιάς.
ΥΓ2 ευχαριστούμε θερμά την Σβούρα Ναύπακτος, την Άτζυ μας, για τη βοήθεια στην οργάνωση του πάρτι.

npress.gr

Πόσα χρήματα λαμβάνουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι