Ναύπακτος: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του συντονιστικού – Τι αποφασίστηκε

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου στο δημαρχείο της Ναυπάκτου αναφορικά με τις καταστροφές που υπέστη η δ.ε. Αντιρρίου από τη χθεσινοβραδινή νεροποντή.

Όπως αποφασίστηκε:

-Οι πολίτες που υπέστησαν ζημιές από την κακοκαιρία,θα μπορούν από τη Δευτέρα το πρωί στις 08.30 να τηλεφωνούν στο πενταψήφιο νούμερο 15199 για τις ζημιές.

-Δημιουργούνται 4 επιτροπές, για την καταγραφή των ζημιών σε οικίες,επιχειρήσεις,υποδομές και οικιακό εξοπλισμό,ήδη από αύριο το πρωί.

-Αποφασίστηκε επίσης να απευθυνθούν τόσο στην εταιρεία που διαχειρίζεται την Ιόνια οδό,όσο και στο υπουργείο υποδομών ώστε να ελεγχθούν όλες οι υποδομές της περιοχής.

-Να κηρυχθεί με απόφαση της περιφέρειας δυτ. Ελλάδας η δ.ε.Αντιρρίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να προχωρήσουν οι αναγκαίες χρηματικές ενισχύσεις στους πληγέντες και οι υπόλοιπες ευεργετικές διατάξεις του νόμου περί φυσικών καταστροφών.

-Επίσης η περιφέρεια δυτικής Ελλάδας να καθαρίσει τα ρέματα,προχωρώντας παράλληλα τη σχετική δημοπρασία

Να σημειωθεί,ότι στη συνεδρίαση μετείχαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας,ο δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος,υπηρεσιακοί παράγοντες,εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας.

nafpaktianews.gr

Ένας… καταρράκτης στο κέντρο της Ναυπάκτου (VIDEO)