ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΝαύπακτος: Ένα Φεστιβάλ γεμάτο μουσική, ρυθμούς και χρώματα!

Ναύπακτος: Ένα Φεστιβάλ γεμάτο μουσική, ρυθμούς και χρώματα!

Ναύπακτος: Ένα Φεστιβάλ γεμάτο μουσική, ρυθμούς και χρώματα!

Ναύπακτος, 30 Ιουνίου – 2 Ιουλίου
Ένα Φεστιβάλγεμάτο μουσική, ρυθμούς και χρώματα!

28-29 Ιουνίου το διαγωνιστικό φεστιβάλ χορού «Steptoadream»

Ο Δήμος Ναυπακτίαςσε συνεργασία με τηνΚοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Προβάλλω τη Ναυπακτία», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και  της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνει το 3ο Φολκλορικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών “LepantoFolkFestival από τις 29 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου.

Για 4 ολόκληρες μέρες η Ναύπακτος θα αποτελέσει σημείο πολιτισμικής συνεύρεσης για περισσότερους από 400 χορευτές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι πολίτες της Ναυπάκτου αλλά και οι επισκέπτες θα έχουν τη  ευκαιρία να παρακολουθήσουν πλούσιο μουσικοχορευτικό θέαμα με φόντο το μοναδικό  λιμάνι της Ναυπάκτου, φυσικά με  ελεύθερη είσοδο.

Χορευτικά συγκροτήματα από την Ελλάδα (Ναύπακτο, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Βέροια, Τρίπολη, Κρήτη) αλλά και από το εξωτερικό (Κύπρο, Ρωσία, Βοσνία, Βουλγαρία και Κολομβία(!)), με τις παραδοσιακές φορεσιές τους αλλά και με την ιδιαίτερη κουλτούρα τους θα συνθέσουν ένα πολιτισμικό μωσαϊκό και θα δώσουν ένα ξεχωριστό χρώμα στη μεγάλη αυτή γιορτή της πόλης.

Τις μέρες του Φεστιβάλ, η πόλη μας θα φιλοξενεί πάνω από 500 άτομα (χορευτές και συνοδούς), που θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στα γραφικά στενάκια της, να ξεναγηθούν στο Κάστρο και στα αξιοθέατα, να απολαύσουν τις καθαρές παραλίες και όλες τις ομορφιές της Ναυπάκτου! Μια πραγματική «ανάσα» για τον τουρισμό της περιοχής!

Διαγωνισμόςχορού «Steptoadream»

Φέτος στα πλαίσια του LepantoFolkFestival, και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαπολιτισμικών Σχέσεων διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο παιδικός και εφηβικός διαγωνισμός χορού«Stepto a Dream»πουθα δώσει μια πιο νεανική και σύγχρονη νότα  στο Festival.

Πάνω από 200 παιδιά από Ναύπακτο, Πάτρα, Αθήνα, Αίγιο και Ρωσία θα διαγωνιστούν σε διάφορα είδη χορού όπως Κλασικό Μπαλέτο, Σύγχρονo, Jazz,  Street-jazz, Afro-jazz, Disco, Hip-Hop και φυσικά Folk.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα την Τετάρτη 28 Ιουνίουστις 10:00 και θεατές θα είναι οι συνοδοί των παιδιών.

Το ίδιο βράδυ μετά τον διαγωνισμό θα πραγματοποιηθεί MasterClass-Πάρτυ για τους συμμετέχοντες όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν και να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες μέσα από το χορό…

Το βράδυ της Πέμπτης, 29 Ιουνίου, τα παιδιά θα παρουσιάσουν τα χορευτικά τους στο λιμάνι της Ναυπάκτου σε ένα GalaΧορούγια το κοινό με το οποίο και θα ολοκληρωθεί το Stepto a dream, δίνοντας τη σκυτάλη στο LepantoFolkFestival 2017!!!

Πρόγραμμα LepantoFolkfestival

Παρασκευή 30 Ιουνίου, ώρα 21:00, λιμάνι Ναυπάκτου:
Επίσημη τελετή έναρξης

Όπως κάθε χρόνο το LepantoFolkFestival θα ξεκινήσει με παρέλαση των χορευτικών συγκροτημάτων. Φέτος το ρυθμό στην παρέλαση θα δώσουν ο καταξιωμένος μουσικός MένιοςΠασιαλής με τα ντραμς του και ο ταλαντούχος Σπύρος Λουκόπουλος με το κλαρίνο του!

Σε μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα με πολλές εκπλήξεις θα παρουσιαστούν όλα τα χορευτικά συγκροτήματα και θα σημάνει η έναρξη του Φεστιβάλ!

Σάββατο 1η Ιουλίου, ώρα 21:00, λιμάνι Ναυπάκτου:
Χορευτική παράσταση συγκροτημάτων

Τα χορευτικά συγκροτήματα θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους.

Κυριακή 2 Ιουλίου, ώρα 21:00, λιμάνι Ναυπάκτου:
Τελετή λήξης – συναυλία

Την τελευταία μέρα του LepantoFolkFestival οι χορευτές, με πιο χαλαρή διάθεση, θα ενωθούν σε μια μεγάλη παρέα και όλοι μαζί πιασμένοι χέρι χέρι, θα ξεσηκώσουν και θα προτρέψουν το κοινό  να χορέψει μαζί τους, αποχαιρετώντας το Φεστιβάλ και δίνοντας ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Το Φεστιβάλ θα κλείσει με συναυλία της υπέροχης Μαρίας Αναματερού, που μαζί με τους μουσικούς της,θα μας προσφέρουν ένα μοναδικό μελωδικό ταξίδι!

Σας προσκαλούμεόλους σε αυτή την σπουδαία εκδήλωση. Η συμμετοχή σας θα είναι η καλύτερη επιβράβευση στις προσπάθειες των χορευτών, θα αποτελέσει τιμή για τους επισκέπτες μας, αλλά και θα δώσει το απαραίτητο τόνο και παλμό στο Festival, επιτυγχάνοντας έτσι την βέλτιστη προβολή της πόλης μας, στις χώρες που θα συμμετέχουν.

afisa folk

Ναύπακτος: Έκκληση από τον Δήμο προς τους πολίτες να μην κατεβάζουν σκουπίδια

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr