ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΝ. Φαρμάκης για παλιό Νοσοκομείο Αγρινίου: “Όχι στα fake news”

Ν. Φαρμάκης για παλιό Νοσοκομείο Αγρινίου: “Όχι στα fake news”

Ν. Φαρμάκης για παλιό Νοσοκομείο Αγρινίου: “Όχι στα fake news”

Στην αντεπίθεση περνά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, μετά τις καταγγελίες στελεχών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και του βουλευτή Γιώργου Βαρεμένου, αναφορικά με την ανακατανομή των πιστώσεων έργων της ΣΑΕ 091 του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2019, με την οποία γίνεται μείωση των πιστώσεων για το έργο που αφορά την αναδιαμόρφωση μέρους του παλιού Νοσοκομείου Αγρινίου κατά το ποσό των 950.000€.

Αρχικά τονίζει κατηγορηματικά ότι το έργο θα γίνει κανονικά και θα εκτελεστεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με χρηματοδότηση από τον ίδιο κωδικό (ΣΑΕ 091). Για το λόγο αυτό μάλιστα υπήρξε επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η πίστωση θα μπει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2020. Σε ότι αφορά τη μείωση του ποσού, πρόκειται για μία τεχνική και συνηθισμένη διαδικασία η οποία γίνεται στο τέλος κάθε έτους όταν δεν αξιοποιούνται τα χρήματα, τα οποία θα επανέλθουν, όπως ο κ. Κικίλιας δεσμεύτηκε με κατηγορηματικό τρόπο.

Σε επικοινωνία που είχε το sinidisi.gr με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας ανέφερε: “προκαλεί θλίψη το πόσο κάποιοι θέλουν να παίζουν με τη νοημοσύνη των πολιτών προκαλώντας πανικό εκ του μη όντος. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί και θα εκτελεστεί από την Περιφέρεια η οποία εξάλλου το έχει δεσμευτεί. Εμείς δεν είμαστε λάτρεις των fake news όπως κάποιοι άλλοι. Σαν Περιφερειάρχης και σαν Αγρινιώτης στηρίζω τις πάγιες διεκδικήσεις του τόπου”.

Ακολουθούν οι σχετικές αποφάσεις:

6ΑΘ4465ΦΥΟ-ΕΚΕ Απόφαση Ανακατανομής πιστώσεων

6ΡΘΝ465ΧΙ8-097 Προέγκριση ΣΑΕ 091 18-6-2019

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΑΛΑΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΕ ΧΩΡΟ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ.pdf

ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ NOΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ MEΛETH

ΨΛΨΝ465ΧΙ8-0ΗΥ Αρχική ΣΑΕ 091 2019

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr