ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΑχαϊαςΜπράβοι και εκβιασμοί στον πλειστηριασμό αυτοκινήτων στο Τελωνείο της Πάτρας

Μπράβοι και εκβιασμοί στον πλειστηριασμό αυτοκινήτων στο Τελωνείο της Πάτρας

Μπράβοι και εκβιασμοί στον πλειστηριασμό αυτοκινήτων στο Τελωνείο της Πάτρας

Πρωτόγνωρες καταστάσεις έζησαν όσοι βρέθηκαν την Δευτέρα στις αποθήκες του τελωνείου της Πάτρας για να συμμετάσχουν στην προφορική πλειοδοτική δημοπρασία οχημάτων τα οποία βρέθηκαν στην κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου.

Σύμφωνα με καταγγελίες αυτοπτών μαρτύρων, στο thebest.gr, κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας υπήρξε ένταση, με φωνές, και απειλές. Πρωταγωνιστές του πρωτοφανούς επεισοδίου φέρονται να είναι Αθηναίοι (κάποιοι εξ αυτών είχαν το σωματότυπο μπράβων) οι οποίοι απειλούσαν και τρομοκρατούσαν όσους εκδήλωναν ενδιαφέρον για την αγορά συγκεκριμένου αυτοκινήτου.

Όπως αναφέρουν οι αυτόπτες μάρτυρες στο thebest.gr, μία ομάδα ατόμων που συμμετείχε στη διαδικασία ήθελε πάση θυσία να αποκτήσει ένα τζιπ, το οποίο είχε τιμή εκκίνησης 40.000 ευρώ.

Έτσι ο πρώτος πλειοδότης, σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, δέχθηκε φραστική επίθεση από την συγκεκριμένη ομάδα ατόμων, οι οποίοι φέρονται να εκπροσωπούσαν επιχείρηση της Αθήνας που ήθελε να «χτυπήσει» το όχημα στη μικρότερη δυνατή τιμή.

Το ίδιο συνέβη και με τους άλλους ενδιαφερόμενους και έτσι το όχημα κατοχυρώθηκε στην ομάδα αυτή, έναντι του ποσού των 66 χιλιάδων ευρώ.

Μάλιστα, η έκπτωση όταν η πληρωμή γίνεται τοις μετρητοίς ορίζεται σε 30% στο σύνολο της προσφερόμενης τιμής, άρα η τιμή απόκτησης διαμορφώνεται πολύ χαμηλότερα από την τιμή πλειοδοσίας.

Να σημειωθεί ότι η τιμή του συγκεκριμένου μοντέλου, κυκλοφορίας του 2015, στην αγορά είναι σχεδόν 80.000 ευρώ.

Μιλώντας στο thebest.gr άνθρωποι που παρακολουθούν χρόνια τις δημοπρασίες αυτοκινήτων, κάνουν λόγο για καταστάσεις που δεν είχαν βιώσει ποτέ στο παρελθόν και δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους.

«Είναι πρώτη φορά στα χρονικά που υπήρξαν απειλές και απειλή χρήσης βίας σε πλειστηριασμό», ανέφεραν χαρακτηριστικά, εκφράζοντας φόβο για το μέλλον.

Π.Υ. Αγρινίου: 83 συμβάντα τον Οκτώβριο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr