Π. Μπεσίνης: Πρωτεύουσα λουκέτων το Αγρίνιο

Π. Μπεσίνης: Πρωτεύουσα λουκέτων το Αγρίνιο

Με δραματικά λόγια περιγράφει την κατάσταση στην αγορά ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου

Προτείνει τη σύσταση ενός ενιαίου μετώπου δράσης

«Αν δεν ληφθούν άμεσα δραστικά μέτρα, το Αγρίνιο θα εξελιχθεί σε πρωτεύουσα λουκέτων». Τάδε Έφη μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Παναγιώτης Μπεσίνης μιλώντας χθες στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8». Ο κ. Μπεσίνης περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά και το εμπόριο προχωρώντας σε απολογισμό τόσο για την πρόσφατη εορταστική περίοδο όσο και για το 2016, αν και οι προβλέψεις για το 2017 είναι δυσοίωνες.

«Προμηνύεται μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά. Ίσως πιο δύσκολη από αυτή που μας πέρασε. Πραγματικά το κάθε πέρσι και καλύτερα αφενός για τη χρονιά που μας πέρασε κολλάει γάντι και αφετέρου θα έλεγα, ότι, αυτή τη φορά απέκτησε ακόμα πιο δραματική τροπή. Τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά στο εμπόριο. Εξάλλου είναι κάτι που το δείχνουν και οι δείκτες και τα επίσημα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας. Μια κατάσταση όμως που είναι αναπόφευκτη λόγω της παρατεταμένης κρίσης, που εξελίσσεται σε δράμα. Θα πρέπει να υπάρξει ένας μεγάλος πανελλαδικός συντονισμός αγώνας δράσης από όσους πλήττονται. Από ανθρώπους δηλαδή με κοινά συμφέροντα και διεκδικήσεις. Θα πρέπει να προχωρήσουμε σε συμμαχίες και εμείς ως εμπορικός σύλλογος Αγρινίου θα κινηθούμε σε αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση. Αν δεν παρθούν μέτρα εδώ και τώρα και δεν αλλάξει άρδην η κατάσταση το Αγρίνιο θα εξελιχθεί σε πρωτεύουσα λουκέτων. Να σημειώσω ότι, σε τοπικό επίπεδο η πρόοδος των λουκέτων είναι γεωμετρική με πολλές διαγραφές επιχειρήσεων. Τα λουκέτα δημιουργούν μια αρνητική εικόνα στην πόλη και από την άλλη μας οδηγούν στον αποκλεισμό. Για παράδειγμα μας κάνουν και πλακίτσα με τους δρόμους. Παραδίδουν στην κυκλοφορία κομμάτια (Κουβαράς – Αμφιλοχία) χωρίς να υπάρχει καμία σύνδεση με το Αγρίνιο. όλα αυτά μας οδηγούν σε αφανισμό. Θα το πω με απλά λόγια. Η εισφοροδοτική ικανότητά μας έχει εξαντληθεί» ανέφερε ο κ. Μπεσίνης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, θα δώσει στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία με λουκέτα και διαγραφές επιχειρήσεων από τα μητρώα.

Νίκος Αγγελόπουλος για την εφημερίδα «Συνείδηση»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τι περιμένουν το 2017 οι Αγρινιώτες