Ο Μπαρμπόσα του Αγρινίου, το νοτιοκορεάτικο deal και οι αναμνήσεις του Χριστοβασίλη

Την…κορδέλα φόρεσε ο Παναιτωλικός στον Γουίλιαν Μπαρμπόσα και στέλνει «συστημένο» τον Βραζιλιάνο εξτρέμ στην Ασία για λογαριασμό της Γκανζού. Η ομάδα του Αγρινίου ανακοίνωσε τη περήφανη πώληση του 25χρονου ποδοσφαιριστή στον σύλλογο από τη Νότιο Κορέα.

Και το σίγουρο πλέον είναι πως στον Παναιτωλικό ανοίγουν ένα (καλό) κανάλι με την συγκεκριμένη χώρα, όπου το χρήμα ρέει άφθονο και το ένα deal μπορεί να φέρει και κάποιο άλλο στο μέλλον.

Μια φορά, το μεταγραφικό deal του Παναιτωλικού με την Γκανζού όσο να΄ναι όλο και θα ξύπνησε κορεάτικες αναμνήσεις στον Γιώργο Χριστοβασίλη, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν επιχείρησε (χωρίς επιτυχία) να ανοίξει το δικό του κανάλι με την χώρα της Ασίας. Τι ακριβώς είχε συμβεί τότε; Το SDNA γυρίζει πίσω το ρολόι του χρόνου και θυμίζει.

Τον Ιανουάριο του ΄12 ο ΠΑΣ Γιάννινα έφερε για τράιλς τον Νοτιοκορεάτη στόπερ Γιονγκ Γιαν Λι στην Ήπειρο, ευελπιστώντας πως θα χτυπήσει με ένα…σμπάρο δύο τρυγόνια!

Ο ποδοσφαιριστής πέρασε με επιτυχία τα τράιαλς του τότε τεχνικού του ΠΑΣ, Άγγελου Αναστασιάδη, παρά το σοβαρό μειονέκτημα επικοινωνίας από την στιγμή που δεν μιλούσε καμία άλλη γλώσσα πλην της μητρικής του!

Κι ενώ την τελευταία ημέρα των μεταγραφών κατατέθηκαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την έκδοση δελτίου στην ΕΠΟ, η μεταγραφή του εν τέλει ακυρώθηκε.

Ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός δεν είχε υπογράψει ποτέ στην καριέρα του επαγγελματικό συμβόλαιο και για να γινόταν η μεταγραφή στον ΠΑΣ, θα έπρεπε αυτή να είχε τακτοποιηθεί μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής των συμφωνιών της UEFA μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2011.

Κι αυτό ήταν κάτι που διαπιστώθηκε αργά από τους ανθρώπους της ομάδας των Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και εν τέλει ο Κορεάτης αμυντικός να επιστρέψει την πατρίδα του.

Σύμφωνα πάντως με τον αστικό μύθο υπήρξε και κάτι ακόμα που έπαιξε ρόλο για την μη απόκτηση του ποδοσφαιριστή από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το μεταγραφικό deal φέρεται να χάλασε από την στιγμή που δεν ήρθε ποτέ στα Γιάννενα η χορηγία από την Κορέα, την οποία υποσχέθηκαν στον Χριστοβασίλη, όταν του πρότειναν την απόκτηση του εν λόγω ποδοσφαιριστή.

Πίσω από τον Νοτιοκορεάτη παίκτη «κρυβόταν» κάποια εταιρία από την χώρα της Απω Ανατολής, που σχεδίαζε και φιλοδοξούσε να πραγματοποιήσει επενδυτικό άνοιγμα στην χώρα μας.

Όχι μόνο στα Γιάννενα, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις, κάτι τελικά που ουδέποτε συνέβη, με αποτέλεσμα ο Γιονγκ Γιαν Λι να μην φορέσει τη φανέλα του ΠΑΣ.

Αυτά, για την ιστορία.

sdna.gr

Πάει για ρεκόρ σε νίκες και επίθεση ο Παναιτωλικός