Μπαράζ προσφυγών για την παραχώρηση των αεροδρομίων

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα κριθεί τελικά η νομιμότητα της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων σε ξένη κοινοπραξία, καθώς συνεχίζεται «βροχή» προσφυγών από φορείς και κατοίκους των επίμαχων περιοχών, κυρίως νησιωτικών.

Τη στιγμή που κάποιες από τις προσφυγές επρόκειτο να συζητηθούν σε μείζονα σύνθεση του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ την προσεχή Τρίτη, ο πρόεδρος του ΣτΕ, Ν. Σακελλαρίου, λόγω της σοβαρότητας του θέματος που σχετίζεται με την «ιδιωτικοποίηση» και την εκμετάλλευση των αεροδρομίων για 42 χρόνια, αποφάσισε την παραπομπή του ζητήματος στην Ολομέλεια, προκειμένου να εξεταστούν και νεότερες αιτήσεις ακυρώσεων και παρεμβάσεων που ασκούνται στο ανώτατο δικαστήριο.

Την απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) για την έγκριση υπογραφής από το ΤΑΙΠΕΔ της παραχώρησης των 14 αεροδρομίων Κρήτης, Αιγαίου, Ηπειρωτικής Ελλάδος και Ιονίου προσέβαλαν η Περιφέρεια Ιονίων, ο Δήμος και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, η Ομοσπονδία Συλλόγων ΥΠΑ, η Γ’ Ενωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης και πολλοί κάτοικοι (και φορείς) της συμπρωτεύουσας, νησιών κ.λπ.