Συνεργασία Μπακογιάννη – Κωνσταντάρα για το Ιόνια – Θέρμο – Καρπενήσι

Όπως γνωστοποίησε σήμερα με δελτίου τύπου προς τα ΜΜΕ ο Δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας:

«Στην σύσκεψη στις 14/9/2018 στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Στρατηγικού Πλαισίου Επενδύσεων Μεταφορών (ΣΠΕΜ) προκειμένου  να κατατεθούν προτάσεις για νέα έργα στον τομέα των μεταφορών πρότεινα να συμπεριληφθεί ο δρόμος Ιόνια Οδός – Θέρμο – Καρπενήσι μέσω Ναυπάκτου, ως ενιαίο έργο με τον προτεινόμενο δρόμο Ιόνια Οδός – Ναύπακτος – Λαμία.

Προϋπόθεση για προτάσεις είναι να αποτελεί Διευρωπαϊκό δίκτυο ή να εξυπηρετεί διευρωπαϊκό δίκτυο. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί αξιολόγηση και ιεράρχηση των προτάσεων από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αφού ληφθεί υπόψη και ο βαθμός ωριμότητας των έργων.

Μια από τις προϋποθέσεις για ένταξη έργου στο ΕΣΠΑ είναι να έχει αρχικά συμπεριληφθεί στο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών (ΣΠΕΜ).

Το προτεινόμενο έργο έχει τίτλο:

  • Ιόνια οδός – Ναύπακτος – Ιτέα – Άμφισσα – Λαμία και σύνδεση του άξονα αυτού με Καρπενήσι μέσω Θέρμου.

Απέστειλα σχετική επιστολή προς τον  Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη με τον οποίο είχα ήδη συζητήσει την σπουδαιότητα του οδικού αυτού άξονα και συστρατευόμαστε στην υλοποίηση του μεγάλου αυτού εγχειρήματος, όπως προκύπτει από την δική του επιστολή .

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ… ΤΑ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΕΜΕΙΣ.

GRUPPO VICTORUM: Το καινούριο που ήρθε στο Αγρίνιο για να κάνει τη διαφορά (ΗΧΗΤΙΚΟ)