Μπαίνουν φανάρια στον κόμβο Sprider

Επισπεύδονται οι διαδικασίες από την δημοτική αρχή

Ανακούφιση και ικανοποίηση προκάλεσε στους περίοικους και στους καταστηματάρχες της περιοχής στον κυκλικό κόμβο των Sprider (νυν Inter Sport) η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, για άμεση τοποθέτηση φαναριών. Από το σημείο διέρχονται καθημερινά εκατοντάδες οχήματα, των οποίων οι οδηγοί ζουν ώρες αγωνίας μέχρι να διέλθουν από τον κόμβο – καρμανιόλα. Στο σημείο ουκ ολίγες φορές έχουν σημειωθεί σοβαρά ατυχήματα, πολλά εκ των οποίων σοβαρά.

Ο κάθε ένας που ζει και εργάζεται στην περιοχή, έχει να περιγράψει και ένα περιστατικό. Η αντίδραση όλων όσων συναντήσαμε στον κόμβο κατά την διάρκεια του ρεπορτάζ, μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί απέναντι στην πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής για την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών. Αυτή τη χρονική περίοδο, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να επισπευτεί το ζήτημα, ώστε να υπάρξει επιτέλους εύρυθμή λειτουργία στο σημείο και ευρύτερα στην περιοχή. Το «στοίχημα» όμως ήδη έχει κερδηθεί, αφού και μόνο η τοποθέτηση και λειτουργία φαναριών στο σημείο μειώνει κατά πολύ τον κίνδυνο να σημειωθούν τροχαία ατυχήματα.

Στο σημείο διασταυρώνεται η ροή των αυτοκινήτων δύο αντίθετων κατευθύνσεων, από την Χαριλάου Τρικούπη (η οποία συνεχίζεται και μετά τον κόμβο προς το Πανεπιστήμιο), την Μάνου Κατράκη και την Εθνική Οδό. Βέβαια δεν είναι μόνο αυτό, αφού και από τις οδούς Φιλελλήνων και Παλλήνης, τα περισσότερα αυτοκίνητα πραγματοποιούν αναγκαστική διέλευσή από τον κόμβο, είτε οι οδηγοί τους θέλουν να εισέλθουν στην Εθνική Οδό, είτε να κατευθυνθούν μέσω της Χαριλάου Τρικούπη προς το κέντρο της πόλης.

Η κατάσταση επιβαρύνεται επιπλέον και από όσους οδηγούς κινούνται στις περιοχές της Αερογέφυρας και του νεκροταφείου και θέλουν να κατευθυνθούν προς την περιοχή του Πανεπιστημίου, του Αγίου Ιωάννη Ρηγανά και του Γηροκομείου.

Εδώ και χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής είχαν ως μοναδικό και πάγιο αίτημα, να δοθεί λύση στο «κομφούζιο» που δημιουργείται σε ημερήσια διάταξη στον κόμβο, χωρίς ωστόσο να εισακουστούν.

Η τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στον κόμβο – «καρμανιόλα» αναμένεται το αμέσωσ επόμενο χρονικό διάστημα.

Κων/νος Χονδρός