Νίκος Μωραΐτης: «Το ΚΚΕ δε βάζει νερό στο κρασί του» (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Τις πολιτικές θέσεις του Κ.Κ.Ε. για μια σειρά κρίσιμων θεμάτων που απασχολούν σήμερα την ελληνική κοινωνία καθώς και τις θέσεις για κρίσιμα ζητήματα της Αιτωλοακαρνανίας εξέφρασε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, μιλώντας, στην εκπομπή «Προσώπων… Έργα» του Σωκράτη Τσόμπου στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8».

Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξης:

ΑΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρη θέση απέναντι στα αστικά κόμματα. Θεωρούμε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ μετεξελίσσεται σε ένα αστικό κόμμα, ιδιαίτερα τα χρόνια της διακυβέρνησης

Αυτό αποδεικνύεται και μέσα από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια σαν κυβέρνηση, όπου παρέα με τη Ν. Δημοκρατία ψήφισαν το νέο μνημόνιο, εκεί που χρειάστηκε να περάσουν μια σειρά αντιλαϊκά μέτρα, πήγαν παρέα, ο ένας συνεχίζει την πολιτική από εκεί που την άφησε ο προηγούμενος. Ποιον αντιλαϊκό νόμο κατάργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Κανέναν. Τα δύο αυτά κόμματα έχουν τον ίδιο στρατηγικό στόχο, υπηρετούν τα ίδια συμφέροντα, υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τη βρώμικη δουλειά. Έρχεται να περάσει μια πολιτική, την οποία κάποια άλλα αστικά κόμματα, θα είχαν δυσκολία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να μπολιάσει ένα μέρος του λαού μας με τον εφησυχασμό, με μια ελπίδα ότι θα κάνει κάτι διαφορετικό. Και πραγματικά εκεί είναι ανεκτίμητες υπηρεσίες που προσφέρει στο κεφάλαιο, ότι μπορεί μέσα από τις πολιτικές του αυτές να δημιουργεί αυταπάτες, να δημιουργεί ψεύτικες προσδοκίες. Και να κρατάει έναν κόσμο προοδευτικό που το προηγούμενο διάστημα συμμετείχε στους αγώνες, να τον κρατάει στον καναπέ, στο σπίτι του.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Αριστερά μπορεί να προσδιορίζεται ο καθένας όπως θέλει. Το ζήτημα είναι ότι η πολιτική που εφαρμόζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερή; Εμείς το λέμε καθαρά. Ότι είναι αριστερά του ΝΑΤΟ είναι αριστερά του κεφαλαίου. Μια σειρά από μέτρα που στοχεύουν στην εξυπηρέτηση του κεφαλαίου. Όταν εμείς μιλούσαμε για 4ο μνημόνιο ορισμένοι από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούσαν. Αυτές οι πολιτικές δεν έχουν καμία σχέση με την αριστερά. Και εξάλλου ο ΣΥΡΙΖΑ με μια σειρά από κινήσεις, για να διασκεδάσει τη δυσαρέσκεια αυτών των λαϊκών στρωμάτων που τον εμπιστεύτηκαν το προηγούμενο διάστημα βάζει και λίγο αριστερόσκονη πάνω σε κάποια νομοσχέδια.

ΤΟ ΚΚΕ ΣΗΜΕΡΑ

Το ΚΚΕ δεν καθόρισε ποτέ τη στάση του μέσα από τις δημοσκοπήσεις. Οι θέσεις μας είναι πολιτικές και εκφράζονται διαχρονικά και με συνέπεια. Έχει μια στρατηγική, έχει θέσεις μέσα από τα συνέδριά του και ιδιαίτερα από το τελευταίο συνέδριο το οποίο είναι εναλλακτική πολιτική πρόταση. Εμείς δεν γίνεται να βάλουμε νερό στο κρασί μας. Για φανταστείτε να υπέκυπτε το ΚΚΕ όταν δέχονταν ολομέτωπη επίθεση από τα μέσα ενημέρωσης, από όλο το αστικό κράτος να συμμετέχει σε μια τέτοια κυβέρνηση, να λερώσει τα χέρια του το ΚΚΕ. Αυτό θέλανε. Η χώρα μας θα ήταν ένα απέραντο νεκροταφείο. Δεν θα υπήρχε καμία κίνηση. Το ΚΚΕ στάθηκε όρθιο, κράτησε ζωντανή την ελπίδα, κράτησε αναμμένη τη σπίθα για νέους αγώνες. Για να ανατραπεί αυτή η πολιτική.

Εμείς βάζουμε καθαρά το ζήτημα της εναλλακτικής πρότασης. Το ζήτημα της καθαρής λαϊκής εξουσίας. Δεν κάνουμε πίσω  από αυτές τις αρχές. Σήμερα υπάρχει ένα μέρος του λαού που ακούει το ΚΚΕ με προσοχή, δέχεται σε έναν βαθμό τις θέσεις του, δέχεται τη συνέπειά του ότι πράγματι στάθηκε αταλάντευτα. Εμείς πιστεύουμε ότι τμήματα του λαού μας, ιδιαίτερα της νεολαίας θα καταφέρουμε να κατανοήσουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση από την πρόταση του ΚΚΕ.

Σ.Τ.

Κάλεσμα μελών για συμμετοχή στις εκλογές του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας