Οι «μνήμες»της Μαρίνας Κουτσοσπύρου στην Παλιά Αγορά Αγρινίου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Εγκαινιάστηκε νωρίτερα το απόγευμα στην Παλιά Αγορά Αγρινίου η πρώτη ατομική έκθεση της Αγρινιώτισσας ζωγράφου Μαρίνας Κουτσοσπύρου με τίτλο «Μνήμες». Η ζωγράφος έχει συμμετάσχει σε 14 ομαδικές εκθέσεις και έχει αποσπάσει το 1ο βραβείο ζωγραφικής στο Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Κρήτης το 2007, ενώ το 2004 έργο της προκρίθηκε για την Πινακοθήκη – Μουσείο της Κομοτηνής.

Στην έκθεση ήταν παρούσα και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου, όπως και πλήθος κόσμου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 11 Ιουνίου και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 έως τις 13.30 και από τις 18.00 έως και τις 21.00, ενώ το Σάββατο θα λειτουργεί από τις 10.00 έως τις 13.30.

Η ζωγράφος μέσα από τα έργα της προσπαθεί να προκαλέσει τα συναισθήματα του θεατή, ο βάλει στην διαδικασία τον θεατή να διαβάσει τα σύμβολα και την σημασία τους και να προβληματιστεί. Στους πίνακές της κυριαρχούν περισσότερες γυναίκες που προσπαθούν να ξεφύγουν από τα δεσμά τους, τους εφιάλτες τους, τις ενοχές τους, το παρελθόν τους. Οι φιγούρες δείχνουν άλλοτε εξωστρέφεια και άλλοτε το αντίθετο, εικόνες οικίες φορτισμένες με μνήμες και επήρειες περιπλέκοντας το πραγματικό με το ονειρικό.

Η Μαρίνα Κουτσοσπύρου ανέφερε στην «Σ» πως: «είναι η πρώτη μου ατομική έκθεση και γίνεται στο Αγρίνιο γιατί είναι η γενέτειρά μου και το αγαπάω πολύ. Το θέμα της έκθεσης είναι οι μνήμες, ατομικές και συλλογικές. Με ενδιαφέρει η ζωγραφική μου να βγάζει συναίσθημα. Αναφέρεται σε σκέψεις, εικόνες και βιώματα και όλα αυτά θέλω να «παντρεύονται» και να δημιουργούν συναίσθημα στον θεατή, ενώ μέσα από κάποια έργα υπάρχουν και σύμβολα – μηνύματα, όπως είναι ο σταυρός, ο χώρος, το βλέμμα». Την εκδήλωση πλαισίωνε ο μουσικός Κωνσταντίνος Λεοντάρης

ekthesi2

ekthesi3

ekthesi4

ekthesi5

ekthesi6

ekthesi7

ekthesi8

ekthesi9

ekthesi11
(από αριστερά) η Αντιδήμαρχος Μαρία Παπαγεωργίου με την ζωγράφο Μαρίνα Κουτσοσπύρου

ekthesi12

ekthesi13

ektesi14
Η Μαρίνα Κουτσοσπύρου

ektesi16

ektesi17

ektesi18

ekthesi19

Στράτος Καράτσαλος: «O Tempora O Mores»