Μητσοτάκης για φωτιά στην Εύβοια: Πρώτο μας μέλημα η προστασία της ανθρώπινης ζωής (VIDEO)

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να ενημερωθεί για την φωτιά στην Εύβοια. Εξήρε την προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξερχόμενος από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής υποστήριξε ότι κύριο μέλημα είναι να προστατευτούν οι άνθρωποι από τη μεγάλη φωτιά στην Ευβοια.

Χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Βρίσκομαι εδώ για να πω με τη σειρά μου ένα μεγάλο ευχαριστώ στους άνδρες και τις γυναίκες της Πυροσβεστικής, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και των δήμων. Πρώτο μας μέλημα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και μετά των περιουσιών. Η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού είναι μεγάλη. Θα ζητήσω από τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της πυροσβεστικής. Γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό και θέλω να πιστεύω ότι και με την βοήθεια του καιρού τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα. Οι πυροσβέστες είναι ξάγρυπνοι, κουρασμένοι και χωρίς φαγητό αλλά πρέπει να ξέρουν ότι η προσπάθειά τους απολαμβάνει του σεβασμού όλης της ελληνικής κοινωνίας.

Να σας ενημερώσω τέλος πως το πρωί της Τετάρτης περιμένουμε τα 4 καναντέρ από Κροατία και Ιταλία, καθώς ζητήσαμε την βοήθεια από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό και εδώ φαίνεται και η σημασία της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης».

Με τη σειρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε: «Η μάχη είναι σκληρή απέναντι σε δύσκολες συνθήκες. Προτεραιότητά μας είναι η διάσωση των ανθρώπων».

newsit.gr

Υπό πλήρη έλεγχο φωτιά στο Βασιλόπουλο Ξηρομέρου