Μίμης Σκορδόπουλος: «Δώσαμε λύσεις σε χρονίζοντα και πιεστικά προβλήματα της καθημερινότητας» – ΗΧΗΤΙΚΟ

Συνέντευξη του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό «Αγρίνιο Νέα Αρχή – Τόπος να ζεις»

Για το έργο της δημοτικής αρχής Αγρινίου, το κλίμα της προεκλογικής περιόδου και το όραμα του Γιώργου Παπαναστασίου, αναφέρθηκε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αγρίνιο Νέα Αρχή – Τόπος να ζεις» Μίμης Σκορδόπουλος, σε συνέντευξή του στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» με τον Νίκο Αγγελόπουλο.

Ακολουθούν τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης στα οποία στάθηκε ο κ. Σκορδόπουλος:

Τα τελευταία πέντε χρόνια πετύχαμε πολλά μαζί. Νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά του Δήμου μας. Δώσαμε λύσεις με παρεμβάσεις και έργα σε χρονίζοντα και πιεστικά προβλήματα της καθημερινότητάς μας.

Βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής στο Αγρίνιο για όλους. Απαντάμε με υπευθυνότητα στα κοινωνικά προβλήματα της κρίσης, δείχνοντας ταυτόχρονα μέριμνα για τις ευπαθείς, κοινωνικά ομάδες και την οικογένεια.

Στους τομείς ευθύνης μου, Δ.Ε.Υ.Α.Α. και παιδικές χαρές, αυτά τα πέντε χρόνια πετύχαμε πολλά και αναμένονται ακόμα περισσότερα.

Ενδεικτικά αναφέρω, ότι με μελέτες και καίριες παρεμβάσεις περιορίσαμε τα προβλήματα της έλλειψης της αναγκαίας ποσότητας νερού και πίεσης στο δίκτυο τους καλοκαιρινούς μήνες, που επί σειρά ετών μας ταλαιπωρούσε. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα αυτά με την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού υδροδότησης από το φράγμα Καστρακίου μέχρι το Αγρίνιο μήκους 17,5 χλμ., αλλά και τον νέο αγωγό στη Μακρυνεία.

Επίσης, σε δύο μήνες παραδίδουμε ένα μεγάλο έργο που το Αγρίνιο έχει ανάγκη, την επέκταση των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού.

Βελτιώνουμε και εκσυγχρονίζουμε τις εγκαταστάσεις και τα δίκτυα υδροδότησης σε όλο το Δήμο. Επεκτείνουμε τα δίκτυα αποχέτευσης, λύνοντας χρόνια προβλήματα.

Διευρύνουμε το κοινωνικό τιμολόγιο, με μείωση 50% στους λογαριασμούς Δ.Ε.Υ.Α.Α., στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, σε τρίτεκνες και στις πολύτεκνες οικογένειες.

Κατασκευάσαμε δεκατρείς (13) νέες παιδικές χαρές και ολοκληρώνονται ακόμα σαράντα πέντε (45) νέες παιδικές χαρές με ασφαλή και πιστοποιημένα όργανα σε όλες τις Δ.Ε. του Δήμου μας.

Ως εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες και εκπροσωπώντας τον Δήμο Αγρινίου, ανέπτυξα κατά την δημόσια παρουσίασή μου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, στους Έλληνες Ευρωβουλευτές, το θέμα «ΔΕΗ και Αντισταθμιστικά Ωφελήματα», αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους είναι επιτακτική ανάγκη η θέσπιση αντισταθμιστικών ωφελημάτων και από την λειτουργία των Μεγάλων Υδροηλεκτρικών Σταθμών (ΥΗΣ) του Συγκροτήματος Αχελώου (Κρεμαστά, Καστράκι, Στράτος Ι).

Ωφελήματα που θα αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης για το Δήμο μας, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Αυτά τα πέντε χρόνια κάναμε την αρχή. Μαζί βάλαμε γερές βάσεις για το αύριο και μαζί θα συνεχίσουμε και θα ολοκληρώσουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

Έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης και της αγάπης για τον τόπο μου, χωρίς κομματικά και ιδεολογικά στερεότυπα, ζητών την εμπιστοσύνη σας και την ψήφο σας για να συνεχίσομε μαζί, με λίγα λόγια και πολλή δουλειά για να κάνουμε το Αγρίνιο τόπο να ζεις!!!