Μεταστέγαση Αστυνομικού Μεγάρου Μεσολογγίου: Ξεμπλοκάρει στο… 90’ – ΗΧΗΤΙΚΟ

Τη διαβεβαίωση ότι από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου της μεταστέγασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας στο Μεσολόγγι, έλαβε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, τον οποίο επισκέφθηκε στο γραφείο του.

Η δημοπράτηση αφορά το κτίριο των πρώην αποθηκών καπνού που το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει δεχθεί να παραχωρήσει στην ΕΛ.ΑΣ. για τη στέγαση των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, θα χρειαστεί ωστόσο νομοθετική ρύθμιση για την παράταση της σχετικής προθεσμίας, που λήγει το αμέσως επόμενο διάστημα καθώς το έργο λίμναζε επί χρόνια.

Ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ διαβεβαίωσε, επίσης, τον κ. Βαρεμένο ότι η σχετική δαπάνη έχει ήδη προβλεφθεί και υπάρχει σε αντίστοιχο κωδικό.

Τις παραπάνω εξελίξεις επιβεβαίωσε και ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. στο Μεσολόγγι, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας, αντιπρόσωπος στην ΠΟΑΣΥ, Νίκος Καραπάνος, αναφερόμενος ταυτόχρονα στις άθλιες συνθήκες που εδώ και δεκαετίες αναγκάζονται να εργάζονται οι αστυνομικοί της περιοχής, να κρατούνται οι συλληφθέντες αλλά και να διευθετούν προσωπικές τους υποθέσεις πολίτες. Ο κ. Καραπάνος μίλησε εκτενώς για το θέμα της μεταστέγασης του Αστυνομικού Μεγάρου, αλλά και για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί του, στον «ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8» και την εκπομπή «10 ΜΕ… ΤΟΝΟ» με τον Νίκο Αγγελόπουλο.

Ακούστε την συνέντευξη του Νίκου Καραπάνου:

Πέρασε η νομοθετική ρύθμιση για τη μεταστέγαση του Αστυνομικού Μεγάρου Μεσολογγίου