Μεσολόγγι: «UNUS MUNDUS» στη «Διέξοδο»

Η αυλαία της φετινής πολιτιστικής χρονιάς της «Διεξόδου» άνοιξε με έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Βασιλικής Βουγιούκα. Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου το Ιστορικό μας Μουσείο γέμισε από φιλότεχνους οι οποίοι αγκάλιασαν την πρώτη ατομική της έκθεση «UNUS MUNDUS».
Τα τριάντα έργα που περιλαμβάνει η έκθεση είναι αφηρημένου εξπρεσιονισμού, εμπνευσμένα από την ανάλυση των αρχέτυπων του Ελβετού ψυχιάτρου και διάσημου ψυχαναλυτή Carl Jung, στα οποία ολόκληρος ο ψυχικός κόσμος και η κοινωνική συμπεριφορά του ανθρώπου, μεταφράζεται και ερμηνεύεται με βάση το συλλογικό ασυνείδητο. Ο λατινικός όρος Unus Mundus, ο οποίος υιοθετήθηκε από τον C.Jung για να περιγράψει και να αναλύσει πολλαπλές ανθρώπινες ψυχολογικές και κοινωνικές καταστάσεις, εμφανίζεται σε όλους τους πολιτισμούς και σε όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης εξέλιξης.
Την έκθεση θα έχουν τη δυνατότητα να δουν και να απολαύσουν οι ενδιαφερόμενοι μέχρι τις 3 Νοεμβρίου με καθημερινές (εκτός Δευτέρας & Τρίτης) επισκέψεις τους από τις 11-1 το πρωί και από τις 7-9 το βράδυ με ελεύθερη, όπως πάντα, είσοδο.

Ελπίδα ζωής σε πέντε ανθρώπους, με τη δωρεά οργάνων από 28χρονο δότη στη Κέρκυρα