Το Μεσολόγγι τίμησε τον ήρωα αρχηγό του

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση προς τιμήν του Αρχηγού της Φρουράς των Μεσολογγιτών, Αθανασίου Ραζη-Κότσικα, που συνδιοργανώνουν ο σύλλογος «Οι Φίλοι της  Μουσικής – Διονύσιος Σολωμός» και το Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος».

Αφού πρώτα πραγματοποιήθηκε μια σύντομη τελετή, κατά την οποία παραδόθηκαν, από τον Ιδρυτή της Διεξόδου, Νίκο Κορδόση, στα μέλη του Ομίλου Παραδοσιακής Φορεσιάς και Οπλισμού «ΛΙΑΡΟΣ», τα κειμήλια του ήρωα Στρατηγού, σχηματίστηκε πομπή, με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του «Διονύσιου Σολωμού» που παιάνιζε καθ’ όλη τη διαδρομή προς τον Κήπο των Ηρώων.

Στον Κήπο έλαβε χώρα μουσικό αφιέρωμα στον Αθανάσιο Ραζη-Κότσικα με τα βραβευμένα και μελοποιημένα ποιήματα του ποιητικού διαγωνισμού του 2017 με τίτλο: «Αθανάσιος Ραζη-Κότσικας, ο Αρχηγός, ο Ήρωας». Την μελοποίηση έκαναν οι Λουκάς και Ανδρέας Αδαμόπουλος Στο πιάνο ήταν ο Ανδρέας Αδαμόπουλος και στο τραγούδι η Αλίκη Ζαφείρη

Οι εκδηλώσεις των γιορτών Εξόδου κορυφώνονται και σιγά – σιγά η πόλη γεμίζει από κόσμο που θέλει να παραβρεθεί στον εορτασμό του κορυφαίου γεγονότος της Ελληνικής Επανάστασης.

aixmi-news.gr

mesologgi

Διαμαρτυρία της ΟΑΣ στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής