Μεσολόγγι: Το Τείχος δεν έχει πολύ χρόνο – Σοβαρά προβλήµατα διαπιστώθηκαν µετά την αυτοψία της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνηµείων

Έγγραφο στο δήµο Μεσολογγίου αποστέλλει ο υπεύθυνος του Γραφείου Τουριστικής Ανάπτυξης του Εµπορικού Συλλόγου, Ντίνος Πασιόπουλος, προκειµένου να ξεκινήσουν οι ενέργειες για την διάσωση του Τείχους του Κήπου των Ηρώων.

Μετά το ρεπορτάζ της ΑΙΧΜΗΣ, όπου περιγράφονταν οι ορατές φθορές του τείχους, ο κ. Πασιόπουλος έστειλε έγγραφο στον Προϊστάµενο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνηµείων και Τεχνικών Έργων  Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου, Γιώργο Παπανδρέου, µε το οποίο ζήτησε να πραγµατοποιηθεί αυτοψία τόσο στο τείχος που περιβάλλει τον Κήπο των Ηρώων, όσο και στην πύλη, που αποτελεί σηµείο εισόδου για το κέντρο του Μεσολογγίου. Σύµφωνα µε τον κ. Πασιόπουλο, η ανταπόκριση της υπηρεσίας ήταν άµεση και πραγµατοποιήθηκε η σχετική αυτοψία που έδειξε ότι:  «Σε όλο το µήκος του τείχους από την εξωτερική του πλευρά διαπιστώθηκαν φθορές που έχουν προκληθεί από αναρριχώµενα φυτά που έχουν φυτρώσει και έχουν αναπτυχθεί (συκιά και κισσοί) ανάµεσα από τα κενά των λίθων και επιβαρύνουν την κατάσταση διατήρησης του τείχους. Ρωγµές σε διάφορα σηµεία καθώς και αφαίρεση λίθων από το πάνω µέρος του, αποτελούν µία επαναλαµβανόµενη εικόνα από την αρχή έως και το τέλος. Κάποιοι µεγάλοι λίθοι παρατηρήθηκαν αφηµένοι στο έδαφος προφανώς ως µέσον παράνοµης εισόδου µέσα στον Κήπο των Ηρώων.

aixmi-news.gr

Καιρός: Η σημερινή (23/09) πρόγνωση