Μεσολόγγι: Είχαν να πληρώσουν νερό 20 χρόνια!

Μαζικές διακοπές υδροδότησης από τη ΔΕΥΑΜ

Ο Δήμος Μεσολογγίου με επικεφαλής τον Δήμαρχο και Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Νίκο Καραπάνο από την περασμένη Πέμπτη 8 Μαρτίου προχώρησε σε διακοπές υδροδότησης, πρώτα σε επιχειρήσεις και έπειτα σε οικίες, λόγω ανεξόφλητων υπέρογκων οφειλών. Στο δήμο Μεσολογγίου, οι οφειλές αγγίζουν τα 8.400.900 ευρώ. Πρόκειται μάλιστα για οφειλές που προέρχονται εδώ και 20 χρόνια!

Αρχικά το συνεργείο της ΔΕΥΑ ξεκίνησε από τις επιχειρήσεις του Λιμανιού που χρωστούσαν, ενώ συνεχώς από τότε τα συνεργεία πραγματοποιούν διακοπές νερού και σε άλλες περιοχές.

«Οι διακοπές γίνονται παντού σε όσους δεν πληρώνουν. Υπάρχει σχετικός νόμος και πρέπει να εφαρμοστεί. Η αρχή έγινε από τα καταστήματα του Λιμανιού και θα συνεχιστεί στο Μεσολόγγι, στις Οινιάδες και στο Αιτωλικό, σε επιχειρήσεις και οικίες, σε όλους όσους χρωστούν δηλαδή. Η διαδικασία ήδη έχει ξεκινήσει και σε σπίτια. Η σκέψη και η απόφαση αυτή υπήρχε πάντα, αλλά δεν εκτελούνταν διότι δεν υπήρχε η δυνατότητα λόγω υποχρεώσεων και ανθρώπινου δυναμικού. Και τώρα υφίσταται το ίδιο θέμα, αλλά έγινε ιεράρχηση» δήλωσε στη «Σ» ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Μεσολογγίου Γιώργος Κοντογιάννης.

Οι οφειλές δεκαετιών που συσσωρεύονται στο Δήμο Μεσολογγίου προέρχονται από όλους τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους. Πιο συγκεκριμένα στο Μεσολόγγι, οι οφειλές ανέρχονται στα τρία εκατομμύρια επτακόσιες πενήντα μία χιλιάδες ευρώ, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Οινιάδων στο ένα εκατομμύριο οκτακόσιες ογδόντα έξι χιλιάδες, στο Αιτωλικό δύο εκατομμύρια τριακόσιες ενενήντα τρεις χιλιάδες ευρώ και το υπόλοιπο ποσό από Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Μεσολογγίου.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ και Δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος είχε τονίσει πως: «δεν είναι δυνατόν να πρέπει να κόψω το νερό σε δημότες για λογαριασμούς 250 ευρώ και οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που χρωστούν χιλιάδες ευρώ να μένουν στο απυρόβλητο».

Κώστας Χονδρός για την εφημερίδα «Συνείδηση»

Εκδήλωση με θέμα: «Μύθοι και αλήθειες για τα εμβόλια»