Μεσολόγγι: Έκθεση Φωτογραφίας «My Lörrach is…/My Messolonghi is…» (ΔΕΙΤΕ VIDEO)

Την Παρασκευή 9 Νοέμβριου 2018, πραγματοποιήθηκε η Συμμετοχική Έκθεση Φωτογραφίας «My Lörrach is…/My Messolonghi is…» στο κοινωνικό-πολιτιστικό κέντρο Nellie Nashorn στην πόλη Lörrach της Γερμανίας.

Η έκθεση περιλάμβανε φωτογραφίες που στάλθηκαν από πολίτες έπειτα από ανοιχτό κάλεσμα που έγινε καλώντας τους να απαντήσουν στην ερώτηση αντιστοίχως: «Αν το Lörrach / Μεσολόγγι ήταν εικόνα, ποια θα ήταν;». Στόχος ήταν να δοθεί στους πολίτες η ευκαιρία να εκφράσουν τι σημαίνει η πόλη τους γι’ αυτούς μέσω ενός «κλικ» στην κάμερά τους. Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα ήταν μεγάλη καθώς συνολικά 107 φωτογραφίες στάλθηκαν από τους πολίτες των δυο πόλεων. Έτσι, το βράδυ των εγκαινίων το Lörrach και το Μεσολόγγι, δύο πόλεις άγνωστες μεταξύ τους, συναντήθηκαν μέσα από τα μάτια των πολιτών τους.

Η προσέλευση στα εγκαίνια ήταν μεγάλη καθώς περισσότεροι από 100 επισκέπτες παρευρέθηκαν στο κοινωνικό-πολιτιστικό κέντρο για να ζήσουν μια πολυπολιτισμική βραδιά με φωτογραφίες από την δική τους πόλη αλλά και το άγνωστο σε αυτούς Μεσολόγγι. Το ηλιοβασίλεμα, οι γαΐτες, η λιμνοθάλασσα, τα σάλτσινα αλλά και οι τοπικές παραδόσεις που κυριαρχούσαν στις φωτογραφίες των πολιτών τους εντυπωσίασαν και τους ταξίδεψαν σε έναν τόπο μαγευτικό. Οι επισκέπτες επίσης είχαν την δυνατότητα όχι μόνο να δουν το Μεσολόγγι μέσα από τις φωτογραφίες αλλά και να το γευτούν δοκιμάζοντας τα τοπικά προϊόντα (αυγοτάραχο, χταπόδι, αλάτι, μυρωδικά, ελιές, λάδι, μέλι, κρασί, ούζο, τσίπουρο) που προσέφεραν 14 τοπικοί παραγωγοί της πόλης μας για την βραδιά των εγκαινίων.

Σας ευχαριστούμε όλους για την στήριξη αυτής της πρωτοβουλίας με την συμμετοχή και την βοήθεια του καθενός και ελπίζουμε να συνεχίσετε να είστε αρωγοί της προσπάθειας αυτής.

Messolonghi by Locals

Εγκαίνια Συμμετοχικής Έκθεσης Φωτογραφίας ''My Lörrach is…/ My Messolonghi is…"

Tην Παρασκευή 9.11.2018 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Συμμετοχικής Έκθεσης Φωτογραφίας "My Lörrach is…/ My Messolonghi is…" στο κοινωνικό-πολιτιστικό κέντρο Nellie Nashorn.Η μεγάλη προσέλευση, τα θετικά σχόλια για την ιδέα της σύνδεσης δύο πόλεων μέσω μιας συμμετοχικής διαδικασίας, οι φωτογραφίες σας αλλά και οι τοπικές γεύσεις συνθέτουν τα όσα βιώσαμε στα εγκαίνια της έκθεσης. Μέσα από το βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να πάρετε μία ιδέα για τα όσα συνέβησαν. _____On Friday, 9.11. 2018, the opening of the Participatory Photography Exhibition "My Lörrach is … / My Messolonghi is …" took place at the social-cultural center Nellie Nashorn.The great attendance, the positive comments on the idea of connecting two cities through a participatory process, your photos and the local flavours make up what we experienced at the opening of the exhibition.Through the video below you can get an idea of what happened.Nellie NashornMessolonghi By LocalsSTART – Create Cultural Change

Gepostet von Messolonghi By Locals am Sonntag, 11. November 2018

mesologgi-ekthesi1