ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΜεσολόγγι: Με “Κβαντικές αναζητήσεις” ξεκίνησε τη νέα χρονιά η “Διέξοδος” (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Μεσολόγγι: Με “Κβαντικές αναζητήσεις” ξεκίνησε τη νέα χρονιά η “Διέξοδος” (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Μεσολόγγι: Με “Κβαντικές αναζητήσεις”  ξεκίνησε τη νέα χρονιά η “Διέξοδος” (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Με  μια ξεχωριστή έκθεση εμπνευσμένη από την επιστήμη της κβαντικής φυσικής του εικαστικού Γιώργου Γιομελάκη   εγκαινίασε τις δραστηριότητες της  τον καινούργιο χρόνο η «Διέξοδος» .

Πρόκειται για μια διαφορετική πρόταση ζωγραφικής, μουσικής και ηχητικών εφέ ανέφερε η επιμελήτρια του Ιστορικού Μουσείου Ειρήνη Καρανικόλα καλωσορίζοντας τους φιλότεχνους που αψήφησαν τη βροχή για να παραστούν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου  στο ξεκίνημα της πρωτότυπης αυτής έκθεσης  της «Διεξόδου».

Μια έκθεση με τριάντα πέντε  έργα μεγάλων κυρίως διαστάσεων που καλούν τον επισκέπτη να συνταξιδέψει μαζί τον δημιουργό τους  «έξω από τα όρια του εφικτού, ιχνηλατώντας το άβατο ενός απέραντου, αόρατου και αχανούς κόσμου»  όπως υποστήριξε  παρουσιάζοντας τον καλλιτέχνη ο εικαστικός επιμελητής της «Διεξόδου» Βαγγέλης Ρόμπολας.

Ο Γιώργος Γιομαλάκης  είναι απόφοιτος της    Σχολής  Καλών Τεχνών της Αθήνας στην οποία είχε την τύχη να σπουδάσει με δασκάλους του  τον Γιάννη Μόραλη και τον  Δημήτρη Μυταρά.

Μετά την λήψη του πτυχίου του το 1980  έλαβε υποτροφία για το Παρίσι ενώ  συνέχισε σπουδές  designe και γραφικών τεχνών.

Στο ενεργητικό του περιλαμβάνονται πολλές ατομικές  αλλά και συμμετοχές του σε ομαδικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα (Εθνική Πινακοθήκη, Μουσείο Βορρέ, Πινακοθήκη Πιερίδη, Ωδείο Αθηνών κ.λ.π.) όσο και στο εξωτερικό (Βουλγαρία, Ρωσία, Κύπρος) ενώ ως  ασχολούμενος επί τέσσερις δεκαετίες και με την αγιογραφία έχει ιστορήσει  ενοριακούς και ιδιωτικούς ναούς στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 3 Φεβρουαρίου και θα λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας και Τρίτης)  με ελεύθερη είσοδο  από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι  και από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ.

dieksodos2

dieksodos3

dieksodos4

Ρόμπολας

dieksodos5

Καρανικόλα

Ο.Α.Σ.: Ξεκινούν τα μπλόκα οι αγρότες στον κόμβο Χαλίκι στις 28 Ιανουαρίου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr