ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΜεσολόγγι: Κέρδισε τις εντυπώσεις το Χριστουγεννιάτικο δέντρο (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Μεσολόγγι: Κέρδισε τις εντυπώσεις το Χριστουγεννιάτικο δέντρο (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Μεσολόγγι: Κέρδισε τις εντυπώσεις το Χριστουγεννιάτικο δέντρο (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Η πιο πετυχημένη Χριστουγεννιάτικη έναρξη των τελευταίων ετών

Μια εντυπωσιακή μεταλλική κατασκευή 18,4 μέτρων που «ντύθηκε» με εκατοντάδες λαμπιόνια και τρεις προθήκες όπου απεικόνιζαν την γέννηση του Θεανθρώπου αποτελεί το φετινό Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Μεσολογγίου.

Το δέντρο φωταγωγήθηκε πριν από λίγο σε μια λαμπρή τελετή που στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία. Ο κόσμος ήταν πυκνός, περισσότερς από κάθε άλλη φορά, το κλίμα ζεστό και γιορτινό και το δέντρο ήταν στάθηκε αρκετό για να γίνουν ευμενή σχόλια. Ήταν μια έμπνευση και δημιουργία της συμπολίτισσάς μας, Μαρίας Κοττά που έφτιαξε η ίδια τις προθήκες και τις χειροποίητες δημιουργίες ενώ πλαισιώθηκε επίσης περιμετρικά από λουλούδια που κάλυψαν το συντριβάνι και γέμισαν όμορφα το χώρο ο οποίος μέχρι σήμερα δεν είναι και ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η πλατεία.

Παράλληλα η τελετή πλαισιώθηκε από την παιδική χορωδία του δήμου, την δημοτική φιλαρμονική, αλλά και την φιλαρμονική «Ιωσήφ Ρωγών» που έπαιξαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Για άλλη μια φορά παρών ήταν και το τμήμα Μαγειρικής της Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ προσφέροντας γλυκίσματα.

Ο δήμαρχος Κώστας Λύρος στην σύντομη ομιλία του ευχήθηκε καλές γιορτές, ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν γι’ αυτό το όμορφο αποτέλεσμα και βέβαια τους εθελοντές.

Φέτος το Μεσολόγγι έχει να υπερηφανεύεται πως παρουσίασε κάτι όμορφο και καλαίσθητο και δεν έγινε μια πρόχειρη δουλειά, όπως συμβαίνει συνήθως. Εκτός αυτού στην πόλη υπάρχουν και ξύλινα σπιτάκια που κινούνται σε ρυθμούς Χριστουγέννων και πάλι εμπνεύσεως της Μαρίας Κοττά και χρηματοδότησης του εμπορικού συλλόγου.

Η πόλη γέμισε κόσμο, οι γιορτές ξεκίνησαν και είναι ευκαιρία για όλους να ξεφύγουν λίγο από την δύσκολη καθημερινότητα που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr