Μεσολόγγι: Επιτυχημένη η πρώτη μέρα του Μαθητικού Τουρνουά 5×5 της ΚΝΕ (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η πρώτη ημέρα του 1ου Μαθητικού Ποδοσφαιρικού Τουρνουά 5×5 της ΚΝΕ, στο Ενωσιακό Αθλητικό Κέντρο «Θ. ΠΑΣΣΙΟΠΟΥΛΟΣ» στο Μεσολόγγι, το απόγευμα του Σαββάτου (19/5). Η συμμετοχή και ο παλμός ήταν συγκλονιστικός από δεκάδες παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου, τα οποία έφτιαξαν τις ομάδες τους και αγωνίστηκαν μέσα σε πνεύμα αλληλεγγύης.

Πριν από την έναρξη των αγώνων, το μέλος του ΤΣ της Αιτ/νίας της ΚΝΕ, Δημήτρης Ζαπαντιώτης, απευθύνθηκε στα παιδιά επισημάνοντάς τους ότι είναι απολύτως κρίσιμο για το μέλλον τους να πουν όχι στον πόλεμο, όχι σε όλα τα ναρκωτικά και όχι σε κάθε είδους ρατσιστικές συμπεριφορές.

Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή όλοι μας και ειδικά εσείς, η νεολαία, παίζουμε μπάλα ‘εκτός έδρας’. Παίζουμε σε ένα εχθρικό περιβάλλον, με τον αντίπαλο να έχει τη δύναμη στα χέρια του και να καθορίζει τη ζωή μας κατά το δικό του συμφέρον. Πρέπει να καταλάβουμε πως είναι ανάγκη να βάλουμε τα δυνατά μας και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να γυρίσουμε το παιχνίδι και να το φέρουμε στα μέτρα μας.

«Υπάρχει ένας άλλος δρόμος, αυτός της ανατροπής, τον οποίο καλούμαστε να ακολουθήσουμε, ώστε να κάνουμε πράξη το σύνθημα του φετινού τουρνουά, ‘Φτιάχνουμε το δικό μας γήπεδο να παίξει μπάλα η ζωή που μας αξίζει'».

Το Σάββατο οι ομάδες έπαιξαν τους προκριματικούς αγώνες μέσα σε κλίμα συμφιλίωσης και ευγενούς άμιλλας, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα με το αγωνιστικό τους πάθος και τις ποδοσφαιρικές τους ικανότητες.

Την Κυριακή (20/5) θα γίνουν η ημιτελική και η τελική φάση, με την ανάδειξη των νικητών. Το κάλεσμα για τους συμμετέχοντες, αλλά και τους γονείς και τους φιλάθλους που θέλουν να παρακολουθήσουν από κοντά τις προσπάθειες των παιδιών, είναι στις 5 η ώρα το απόγευμα στο Ενωσιακό.

podosfairo-kne2

podosfairo-kne3

podosfairo-kne1

2ος Αγώνας Δρόμου «Acheloos Run: Μεγάλη συμμετοχή και φέτος! (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO)