Μεσολόγγι: Ενημέρωση για το ωράριο των καταστημάτων για το Πάσχα

Μεσολόγγι: Ενημέρωση για το ωράριο των καταστημάτων για το Πάσχα. Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου εν όψει των εορτών του Πάσχα παρακαλεί τόσο τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Ι.Π. Μεσολογγίου όσο και τους εργοδότες των επιχειρήσεων να τηρήσουν το προβλεπόμενο ωράριο κατά τη διάρκεια των εορτών.

Ιδιαιτέρως εφιστά τη προσοχή για το άνοιγμα των επιχειρήσεων τη Μεγάλη Παρασκευή 6.4.2108. Σύμφωνα με το Ν. 435/1976 αρθρ.3, η μέρα αυτή είναι υποχρεωτική αργία για τα καταστήματα και απαγορεύεται η απασχόληση των εργαζομένων και η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 13:00. Επίσης, ζητούμε από τους Ελεγκτικούς Μηχανισμούς (Σ.ΕΠ.Ε. – ΕΦΚΑ πρώην ΙΚΑ) αυτές τις άγιες μέρες να εντείνουν τους απαραίτητους ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου για την αποφυγή παραβατικότητας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι το Δώρο Πάσχα 2018 καταβάλλεται την Μεγάλη Τετάρτη, εννοείται βέβαια ότι ο εργοδότης μπορεί να καταβάλλει το δώρο και νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία. Για Το Δώρο Πάσχα παρακρατούνται εισφορές υπέρ του ΙΚΑ και Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών. Το δώρο Πάσχα σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Και ζητούμε να εφαρμοστεί η νομοθεσία όπως αρμόζει. Για τον υπολογισμό του Δώρου Πάσχα ο ενδιαφερόμενος μπορεί να μπει στη ιστοσελίδα του ΚΕΠΕΑ / ΓΣΕΕ: http://kepea.gr/calc-doro-pasxa.php.

Έφυγε ο Σωτήρης Πύργος