ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΜεσολόγγι: Εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών

Μεσολόγγι: Εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών

Μεσολόγγι: Εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών

Η Εθελοντική Ομάδα «Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου» και το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου προσκαλούν στην Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2019 (Euro Birdwatch).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει, το πρωί στις 10:30-12:00 παρατηρήσει πουλιών και επανένταξη αποθεραπευμένων άγριων πτηνών στο παρατηρητήριο της ανατολικής Κλείσοβας με σχολικές μονάδες της πόλης και το απόγευμα στις 18:00-21:00 στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Ι.Π.Μεσολογγίου προβολή ντοκιμαντέρ «οι τελευταίοι των Ασπροπάριδων» και δραστηριότητες για παιδιά.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών αποτελεί μία δράση παγκόσμιας εμβέλειας με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασης τους.

Πραγματοποιείται από το 1993, σε περισσότερες από 100 χώρες, με το συντονισμό της παγκόσμιας ομοσπονδίας περιβαλλοντικών οργανώσεων για την προστασία των πουλιών Bird Life International. Στην Ελλάδα, ο συντονισμός των εκδηλώσεων γίνεται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Ελάτε να γνωρίσετε μαζί μας το συναρπαστικό κόσμο των πουλιών, τον Ασπροπάρη το μικρότερο από τα τέσσερα είδη γύπα που απαντώνται στην Ελλάδα και να παίξουμε μαζί με τους μικρούς μας φίλους».

Ὁ Πρόεδρος τῆς Δημοκρατίας στήν 448η ἐπέτειο τῆς Ναυμαχίας Ναυπάκτου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr