Μεσολόγγι: Ανάβαση Παναιτωλικού από το σύλλογο «Η Βαράσοβα»

Ο ορειβατικός χιονοδρομικός σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου «Η Βαράσοβα» διοργανώνει ανάβαση του Παναιτωλικού (Περιστέρι – Καταφύγιο – Κόκα – Κατελάνος) το Σάββατο και την Κυριακή 15-16/12/2018.

Η αναχώρηση θα γίνει το Σάββατο με Ι.Χ. από τον χώρο μπροστά από την είσοδο του Κήπου των Ηρώων στην 1.00 μ.μ.

Θα αφήσουμε τα αυτοκίνητα στο χωριό Περιστέρι και θα ανέβουμε μέχρι το καταφύγιο με τα πόδια, περίπου 4,5 χιλ. σε δασικό δρόμο. Όσοι έλθουν με αγροτικά η 4Χ4 μπορούν να φτάσουν μέχρι το καταφύγιο.

Το βράδυ θα μείνουμε στο καταφύγιο, που θα έχουμε το σχετικό φαγοπότι και γλέντι, εν χορδαίς και οργάνοις, που σημαίνει ότι όποιος παίζει μουσικό όργανο, το φέρνει.

Το πρωί χωριζόμαστε σε δύο ομάδες:

Η μία θα κάνει την πιο εύκολη διαδρομή μέχρι την κορυφή Κόκα (1691μ.) και η άλλη την πιο δύσκολη μέχρι την κορυφή Κατελάνος (1924μ.)

Οι υπόλοιποι που δεν θέλουν να ακολουθήσουν τις πορείες, θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο γύρω δάσος και να θαυμάσουν την θέα προς την λίμνη Τριχωνίδα.

Η επιστροφή θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής.

Για περισσότερες πληροφορίες στους αρχηγούς των αναβάσεων : Παντελή Σκαρμούτσο (τηλ. 6972505607) και Βαγγέλη Λιβιέρης (τηλ. 6946974433)

Το καταφύγιο του Παναιτωλικού είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1.170 μέτρων, είναι ένα από τα ωραιότερα στην Ελλάδα και διαθέτει πλήρη κουζίνα, μεγάλο κεντρικό τζάκι, κοιτώνες και μπάνιο. Κόστος διαμονής στο καταφύγιο 10 ευρώ/άτομο.

Ώρες πορείας : Κόκα 4, Κατελάνος 7

Βαθμός δυσκολίας : Κόκα 1, Κατελάνος 3

aixmi-news.gr

Εορταστικές εκδηλώσεις σε χωριά της Ορεινής Τριχωνίδας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)