Μεγάλη έλλειψη Χanax στα φαρμακεία

Είδος υπό εξαφάνιση αποτελεί το γνωστό αντικαταθλιπτικό φάρμακο.

Στα συρτάρια των φαρμακείων παραμένουν εδώ και εβδομάδας οι συνταγές ασθενών για Xanax, αφού παραμένουν ανεκτέλεστες. Το πιο διαδεδομένο αγχολυτικό στην Ελλάδα, βρίσκεται σε μεγάλη έλλειψη γεγονός που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στους ασθενείς.

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, το πρόβλημα έχει τις ρίζες του στις συνεχείς μειώσεις των τιμών των φαρμάκων, οι οποίες «ευνοούν» τις παράλληλες εξαγωγές, αλλά και στη μείωση των ποσοτήτων που διαθέτουν στην ελληνική αγορά οι φαρμακευτικές εταιρείες.

«Σταθερά, τα τελευταία χρόνια ένας μεγάλος αριθμός σκευασμάτων –που ξεπερνά τα 100– λείπει από την αγορά. Η έλλειψή τους είναι είτε παροδική είτε μόνιμη». Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; «Δανειζόμαστε από άλλα φαρμακεία.

Ακόμα και το Facebook λειτουργεί ως τράπεζα ελλείψεων, όπου κάνουμε αναρτήσεις για φάρμακα που ψάχνουμε, περιμένοντας από κάποιον άλλο φαρμακοποιό να ανταποκριθεί. Το 50% του χρόνου λειτουργίας του φαρμακείου πλέον αναλίσκεται στην αναζήτηση φαρμάκων σε έλλειψη», eίχε δηλώσει κάποια στιγμή ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης, αναφερόμενος στις αιτίες που κάνουν κάποια φάρμακα να λείπουν από τα φαρμακεία.

dikaiologitika.gr

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιάννης Τριανταφύλλου – Σε ηλικία 50 ετών