ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΜεγάλη διάκριση για το 12ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου από την HELMEPA (ΦΩΤΟ)

Μεγάλη διάκριση για το 12ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου από την HELMEPA (ΦΩΤΟ)

Μεγάλη διάκριση για το 12ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου από την HELMEPA (ΦΩΤΟ)

Η Παιδική HELMEPA είναι  ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα  με σκοπό την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Η Περιβαλλοντική Ομάδα της Δ΄ τάξης, του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου,   πραγματοποίησε περιβαλλοντικές Δράσεις που καλλιεργούν την οικολογική συνείδηση για την προστασία του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος, συμμετείχε σε εθελοντικούς καθαρισμούς ακτών (Αστακός, Τουρλίδα), ενημερώθηκε για την αξία του θαλάσσιου οικοσυστήματος καθώς και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει από την ανθρώπινη αδιαφορία.

Το 12ο Δημ. Σχ Αγρινίου, το Σχ. Έτος 2018-2019,  επειδή  είχε τις πιο στοχευμένες Δράσεις για την προστασία της θάλασσας,  σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, βραβεύτηκε γι αυτό.  Επιλέχτηκε ο  μαθητής της Δ΄ τάξης, Δημήτριος Κατσακιώρης, να συμμετέχει στην Ετήσια Πανελλήνια  Συνάντηση Αντιπροσώπων της Παιδικής HELMEPA, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, στην Αθήνα στις 12-13 Δεκεμβρίου 2019. Εκεί  συμμετείχαν 13 μαθητές από όλη την Ελλάδα, ένας από κάθε Περιφέρεια,  ο συντονιστής εκπαιδευτικός του Προγράμματος στο Σχολείο Ηλίας Κυρίος και ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Αιτωλ/νίας , Θεόδωρος Τσιλίκας, καθώς και οι γονείς των μαθητών. Εμψυχωτής του εκπαιδευτικού προγράμματος στο 12ο Δημ. Σχ. Αγρινίου ήταν ο Διευθυντής Φώτης Χριστοδούλου.

Συμμετείχαν ακόμη οι εκπαιδευτικοί: Άννα Παναγιωτοπούλου, Κατερίνα Χατζησάββα, Μαρία Αποστολίδη και Ανδριάνα Παβέλη.

Καιρός σήμερα: Έρχεται ο Ετεοκλής! Καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr