ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΣυγκίνηση στη Μεγάλη Χώρα – Εσπερινός στο γκρεμισμένο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Συγκίνηση στη Μεγάλη Χώρα – Εσπερινός στο γκρεμισμένο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Συγκίνηση στη Μεγάλη Χώρα – Εσπερινός στο γκρεμισμένο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Στις 6 Δεκεμβρίου εορτή του Αγίου Νικολάου πανηγύριζε και το εξωκλήσι του Αγίου στη Μεγάλη Χώρα. Το εξωκλήσι πρόσφατα κατεδαφίστηκε, γεγονός το οποίο συγκλόνισε την Τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Η ευλογία του Μητροπολίτη κ.κ. Κοσμά, η ευλάβεια και η αγάπη των κατοίκων της περιοχής για τον Άγιο, προέτρεψαν στο να τελεστεί ο Εσπερινός (υπαίθρια) κοντά στα ερείπια αποδίδοντας τιμή στον Άγιο. Έτσι, παραμονή της εορτής τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας κατά τον οποίο, μίλησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Πατσιαλός. Ο πατήρ Δημήτριος, ο Εφημέριος του Ιερού Ναού πατήρ Κοσμάς με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και οι πιστοί ευχήθηκαν σύντομα να τιμήσουμε τον Άγιο ξανά στο εξωκλήσι του, όπως τα τελευταία 50 χρόνια.

Μεταξύ των πιστών παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της Τ. Κ. Μεγάλης Χώρας κ. Χασιώτης Γρηγόριος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου και Αντιπρόεδρος Δ. Ε. Υ. Α.Α. κ. Κιτσοπάνος Κωνσταντίνος.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr