Με την «βούλα» του υπουργείου οι εθελοντικοί πυροσβεστικοί σταθμοί του Αγρινίου

Υπογράφτηκε η επίσημη ίδρυση των δύο εθελοντικών πυροσβεστικών σταθμών του Αγρινίου από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Θέμα χρόνου οι δύο ακόμη υπογραφές από τα συναρμόδια υπουργεία. Επτά θα είναι οι εποχιακοί πυροσβέστες που προσελήφθησαν, των οποίων ήδη έχει εγκριθεί η πρόσληψή τους

Υπογράφτηκε αργά προχθές το βράδυ από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια η επίσημη ίδρυση των δύο εθελοντικών σταθμών που λειτουργούν στο Αγρίνιο, ένας στην Παραβόλα και ένας στην Μακρυνεία, ενώ χέρι με χέρι αναμένεται να παραλάβει τα ίδια έγγραφα ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Μιχελάκης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κ. Μητσοτάκης για να συνυπογράψουν την επίσημη ίδρυση των δύο σταθμών.

Παράλληλα, από την 1η Μαΐου ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος και οι ασκήσεις προετοιμασίας κορυφώνονται ούτως ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν τόσο οι πυροσβέστες, όσο και οι εθελοντές να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.
Στην φετινή αντιπυρική περίοδο, σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου κ. Χριστόφορο Μπόκα, θα ενισχύσουν το σώμα 7 εποχιακοί πυροσβέστες των οποίων οι προσλήψεις ήδη έχουν εγκριθεί. Πέρσι, στον κάθε εθελοντικό σταθμό υπήρχαν συνολικά 35 άτομα, ενώ φέτος οι εθελοντές θα ενεργοποιηθούν εντός των έξι επόμενων ημερών, καθώς επίσης μαζί τους, όπως τόνισε ο κ. Μπόκας, θα συντονιστούν οι εθελοντικές ομάδες του δήμου Αγρινίου, η λέσχη μοτοσικλετιστών και η λέσχη ραδιοερασιτεχνών, οι οποίοι συμβάλουν θετικά στο έργο των εθελοντών πυροσβεστών και κυρίως στο έργο των επαγγελματιών πυροσβεστών κάθε χρόνο. «Πέρσι το αποτέλεσμα της αντιπυρικής περιόδου ήταν από τα καλύτερα της 15ετίας», δήλωσε ο κ. Μπόκας, τονίζοντας ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να προσέχουν και να προστατεύουν το περιβάλλον, επιτηρώντας τις δασικές και τις αγροτικές εκτάσεις της περιοχής τους. «Το καλό αποτέλεσμα είναι επιτυχία όλης της τοπικής κοινωνίας», δήλωσε, ενώ εξήγησε ότι αυτό συντελεί και στην μείωση του κόστους, καθώς η πυροσβεστική έξοδος κοστίζει 6000 ευρώ.
Το έργο των πυροσβεστών και των εθελοντών πυροσβεστών από τις αρχές Ιουνίου αναμένεται να ενισχύσει και τα αεροσκάφη τύπου πεζετέλ που θα εδρεύουν στο αεροδρόμιο του Αγρινίου, ενώ θα συμβάλουν στις περιπολίες των οχημάτων και των δικύκλων της πυροσβεστικής, καθ’ όλη την διάρκεια του 24ώρου.

Κων/νος Χονδρός