Τα «μαζεύει» ο Καμμένος για τη στράτευση των γυναικών -Σκέψεις για αύξηση της θητείας των ανδρών στους 12 μήνες

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου για τη στράτευση των γυναικών ο υπουργός Άμυνας φαίνεται πως κάνει πίσω.

Οι έντονες αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και οι δηλώσεις στελεχών της Κουμουνδούρου που άδειαζαν τον αρχηγό των ΑΝΕΛ φαίνεται πως υποχρέωσαν τον κυβερνητικό εταίρο να κάνει πίσω.
Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη ο κ. Καμμένος δεν το λέει ευθέως ότι μπαίνει στο ψυγείο η πρωτοβουλία του, αλλά αφήνει να διαρρεύσει ότι «μια κουβέντα κάναμε, μια σκέψη ήταν, μια πρόταση και τίποτα άλλο».
Μάλιστα σύμφωνα με τη στήλη στο tovima.gr φαίνεται πως υπήρχαν και άλλες «σκέψεις» ή «κουβέντες» από το υπουργείο Αμυνας. Οπως ας πούμε αύξηση της θητείας στους 12 μήνες, πλην όμως προτού καν δημοσιοποιηθεί η «σκέψη» έδειξε τα δόντια της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και σταμάτησε. Στην υποβάθμιση του θέματος προχώρησε και η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ Μ. Χρυσοβέλωνη. Μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του Σκάι ανέφερε ότι επρόκειτο για σκέψεις του κ. Καμμένου. «Αν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο» είπε χαρακτηριστικά, «ο πρόεδρος μας και υπουργός Εθνικής Αμυνας θα το φέρει στον πρωθυπουργό και στα αρμόδια όργανα και φυσικά θα γίνει και η απαραίτητη διαβούλευση».

Διαγράφεται υπό όρους το πρόστιμο ανυπότακτων
Την ίδια ώρα όπως γράφει η Καθημερινή παράθυρο στους ανυπότακτους εσωτερικού και εξωτερικού δίνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας που κατατέθηκε στη Βουλή.
Με τη νέα νομοθετική ρύθμιση, διαγράφεται το διοικητικό πρόστιμο των 6.000 ευρώ σε όσους καταταγούν εντός του 2016 ή εκπληρώνουν ήδη τη στρατιωτική τους θητεία. Ειδικότερα, το βασικό ευεργέτημα που παρέχει η επίμαχη διάταξη συνίσταται στη διαγραφή του διοικητικού προστίμου των 6.000 ευρώ για όσους εμπίπτουν ήδη ή υπαχθούν αργότερα στις προτεινόμενες παραγράφους.
Με τη νέα νομοθετική ρύθμιση παρέχεται κίνητρο προκειμένου κάποιος που έχει καταστεί ανυπότακτος, είτε εσωτερικού είτε εξωτερικού, να εξαλείψει τις συνέπειες της πράξης του, να εκπληρώσει τη στρατεύσιμη στρατιωτική του υποχρέωση και να διαγραφεί το επιβληθέν πρόστιμο

iefimerida.gr