ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑθλητικα ΝεαΣτο Μαξίμου αύριο η Εθνική Ομάδα Αστέγων ποδοσφαίρου

Στο Μαξίμου αύριο η Εθνική Ομάδα Αστέγων ποδοσφαίρου

Στο Μαξίμου αύριο η Εθνική Ομάδα Αστέγων ποδοσφαίρου

Στο Μέγαρο Μαξίμου, για να έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, θα βρεθεί αύριο η Εθνική Ομάδα Αστέγων ποδοσφαίρου. Είναι ο Γρηγόρης, ο Λευτέρης, ο Βλαδίμηρος, η Αγγελική, η Γαβριέλα-Αρετή, ο Χρήστος και ο έτερος Λευτέρης, οι οποίοι συμμετείχαν στην αποστολή που πήρε μέρος στο 17ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων που διεξήχθη στο Κάρντιφ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να τους επαινέσει για μια ακόμη φορά για τη δύναμή τους και να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα πως η Πολιτεία θα είναι δίπλα σε εκείνους που καταβάλλουν μεγάλο αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που θα έχει συνάντηση μαζί τους, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Δεκέμβριο του 2016 είχε ανταποκριθεί στην πρόσκλησή τους για έναν “ζεστό” ποδοσφαιρικό αγώνα στην καρδιά του χειμώνα. Η καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού με τις κατάλληλες πολιτικές, ώστε να επιτευχθεί η καθολική, ισότιμη και ομαλή ένταξη στον κοινωνικό ιστό αποτελεί βασική κυβερνητική προτεραιότητα. Αξίζει να σημειωθεί, πως η ελληνική ομάδα είναι η μόνη στην ιστορία του θεσμού που έχει κατακτήσει πέντε φορές διακρίσεις στη πιο σημαντική πτυχή του που είναι το “ευ αγωνίζεσθαι”. Δηλαδή, όχι μόνο για την κατάκτηση ποδοσφαιρικών νικών, αλλά και για την κατάκτηση νικών ζωής.

Eκτός από το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων (Homeless World Cup), η ελληνική πρωτοβουλία είναι επίσης μέλος του Streetfootballworld, ενός σημαντικού οργανισμού με έδρα το Βερολίνο που υπηρετεί το κοινωνικό ποδόσφαιρο. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν επίσης η υφυπουργός για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης.

Πηγή: capital.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr