Μανώλης Πέπονας: “Μαχόμενοι στη Δυτική Στερεά”

Μανώλης Πέπονας: “Μαχόμενοι στη Δυτική Στερεά”

Κυκλοφορεί, από τις εκδόσεις Γιωγγαράς – Bookstars, το βιβλίου του Μανώλη Πέπονα “Μαχόμενοι στη Δυτική Στερεά”. (ISBN: 9789605712273)

Το βιβλίο αυτό έρχεται να καλύψει ένα σοβαρό κενό στην τοπική ιστοριογραφία, καθώς κανένας επαγγελματίας ιστορικός δεν επιχείρησε ως σήμερα μια συνολική καταγραφή των γεγονότων της εν λόγω περιόδου. Μέσα από μια όσο το δυνατόν αντικειμενικότερη οπτική, γίνεται προσπάθεια κριτικής ανασύνθεσης του παρελθόντος, ακολουθώντας τα -πολεμικά και μη- γεγονότα.

maxomenoi-dytiki-sterea

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί προϊόν τριετούς έρευνας στην περιοχή Αγρινίου-Τριχωνίδας. Επίσημα έγγραφα, προφορικές μαρτυρίες, ανέκδοτες εικόνες και άλλα πρωτογενή τεκμήρια συμπληρώνουν την σχετικά ισχνή βιβλιογραφία, φέρνοντας στο φως νέα στοιχεία για την Αντίσταση εναντίον του Άξονα (1941-1944). Στόχος του βιβλίου είναι μια νέα ιστορική αφήγηση, η οποία θα βρίσκεται πιο κοντά στον καθημερινό άνθρωπο της εξεταζόμενης εποχής.

Το βιβλίο μπορείτε να προμηθευτείτε από επιλεγμένα βιβλιοπωλεία, καθώς και να το παραγγείλετε ηλεκτρονικά από το “Bookstars” (www.bookstars.gr).

Διαβάστε:

Τροχαίο με το «καλημέρα» στο νέο τμήμα της Ιόνιας – Σφοδρή σύγκρουση Ι.Χ. στον κόμβο Αμφιλοχίας!