Η μαφία σαρώνει τον Αμβρακικό με βιτζότρατες, καταστρέφοντας τον γόνο – «Κραυγή αγωνίας» από τους ψαράδες της Βόνιτσας (ΔΕΙΤΕ VIDEO)

«Κραυγή αγωνίας» από τους ψαράδες

Κραυγή αγωνίας από τους ψαράδες του Αμβρακικού για την Αλβανική και Γεωργιανή μαφία, που σαρώνει με βιτζότρατες και μηχανότρατες τον βυθό του κόλπου και αρπάζει τον γόνο της περίφημης γαρίδας.

Με την αγωνία του μεροκάματου, οι ψαράδες στη Βόνιτσα λίγο πριν πέσει ο ήλιος, τα δίχτυα τους. Είναι αντιμέτωποι με ένα αδίστακτο κύκλωμα που κάθε νύχτα ψαρεύει παράνομα, σαρώνοντας τον βυθό του Αμβρακικού με μηχανήματα που καταστρέφουν τον γόνο της περίφημης γαρίδας.  Όπως καταγγέλλουν οι ψαράδες της Βόνιτσας, κάθε βράδυ στον Αμβρακικό δραστηριοποιούνται παράνομα τουλάχιστον 30 αλιευτικά σκάφη…

Είναι ένας «ακήρυχτος πόλεμος»  ανάμεσα στη μαφία του Αμβρακικού και τους νομοταγείς ψαράδες, οι οποίοι καταγγέλουν ότι έχουν δεχτεί απειλές για τις περιουσίες τους και τις οικογένειές τους από το καρτέλ του κόλπου.

Αυτή την περίοδο η λιμνοθάλασσα είναι γεμάτη από γόνο γαρίδας, που διοχετεύεται στη μαύρη αγορά. Οι επαγγελματίες ψαράδες του Αμβρακικού έχουν καταγγείλει δεκάδες φορές τα όσα συμβαίνουν σον κόλπο στις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Σήμερα, η νέα ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης απάντησε στην ερώτηση του Λάμπρου Δεμερτζή και του Star, λέγοντας ότι θα τηρηθεί απαρέγκλιτα ο νόμος γα την βιτζότρατα.

Δείτε ολόκληρο το ΡΕΠΟΡΤΑΖ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Στο 32:34….

aixmi-news.gr

Δυτική Ελλάδα: Ξεψύχησε στην άσφαλτο 21χρονος δικυκλιστής -«Καρφώθηκε» σε κολώνα (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)