ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΛιβαδάκι Ναυπακτίας: Τα πλατάνια της Αγίας Παρασκευής ξεράθηκαν (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Λιβαδάκι Ναυπακτίας: Τα πλατάνια της Αγίας Παρασκευής ξεράθηκαν (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Λιβαδάκι Ναυπακτίας: Τα πλατάνια της Αγίας Παρασκευής ξεράθηκαν (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Τα πλατάνια της Αγίας Παρασκευής ξεράθηκαν σχεδόν όλα τελικά… να ανεβάσω 2 φωτογραφίες από τις χρυσές εποχές των δέντρων αυτών που στόλιζαν την εκκλησία του χωριού, πρόσφεραν ίσκιο τα μεσημέρια στην νεολαία, προστάτευαν επίσης τη νεολαία από αέρηδες τα βράδια, πρόσφεραν καταφύγιο σε αρκετά πουλιά και ότι άλλο θες. Γιατί τα δέντρα είναι πηγή ζωής και ευημερίας, είναι ζωντανοί οργανισμοί.

Πολλοί μπορεί να προβληματίστηκαν που ξεράθηκαν, αλλά όλοι θα συνεχίσουν να ζουν τις ζωές τους χωρίς να αναλάβει κανείς ευθύνη για αυτό που έγινε. Η νεολαία είναι αυτή που πραγματικά τα πόνεσε και τα πονάει γιατί ήταν στενά συνδεδεμένη.

Η κατάντια των πλατάνων είναι η απόρροια της αδυναμίας της τοπικής αυτοδιοίκησης, πού δεν κατάφερε να τα προστατεύσει εγκαίρως. Το αν θα αντικατασταθούν με άλλα νέα πλατάνια στο μέλλον είναι όμορφο αλλά να θυμάστε πως ο κόσμος του Λιβαδακιου “τρώει” το χωριό όχι η φύση… αυτή είναι και η μεγάλη αλήθεια για το χωριό μας.

Έχουμε ένα από τα πιο όμορφα χωριά στην περιοχή αλλά ο κόσμος είναι ανίκανος να αξιοποιήσει σωστά αυτή την ομορφιά. Δεν είναι τυχαίο που και η Αβωρανη το άλλο αγαπημένο χωριό παρακμάζει… έναν τόπο τον κάνουν οι άνθρωποι του, τις καλημέρες μου.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΕΚΑΣ – e-nafpaktia.gr  

Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο, φυτό, ουρανός, γρασίδι, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: σύννεφο, δέντρο, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Αγρίνιο: Το Κέντρο Πρόληψης «Ιθάκες» ευχαριστεί τον «Σκοπός Ζωής»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr