Λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Νικολάου στα Καλύβια (ΔΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Mε λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε χθες στα Καλύβια, η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του πολιούχου Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, παρουσία επισήμων και πλήθους πιστών, οι οποίοι ακολούθησαν με ευλάβεια την θρησκευτική πομπή!

Η εικόνα μεταφέρθηκε από το νέο ναό προς τον παλαιό Άγιο Νικόλαο, (κοιμητήριο) και ακολούθως, επέστρεψε στον εκκλησία του χωριού.

Την Ιερή Εικόνα του Αγίου Νικολάου κρατούσαν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σπολάϊτας, ενώ στην πομπή προπορεύονταν, κρατώντας την ελληνική σημαία, γυναίκες με παραδοσιακές φορεσιές και ακολουθούσαν με επίσημο ένδυμα, μέλη του Συλλόγου Γυναικών Καλυβίων «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» ενώ τη λιτάνευση της εικόνας συνόδευε η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.

Στην είσοδο του ναού μικρές μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου, έραιναν την εικόνα, η οποία τοποθετήθηκε για προσκύνημα στο νάρθηκα του ναού.

Στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου εψάλη από τους πατήρ Θεοδόσιο Αθανασόπουλο και πατήρ Κοσμά Τσιτσιβό, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, ενώ το κήρυγμα της ημέρας έγινε από τον κ. Σωκράτη Ψυλλιά, Θεολόγο-Φιλόλογο.

Παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Αγρινίου, Γ. Φαρμάκης, Κ. Καλαντζής, Μ. Σαλμά, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Β. Φωτάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου, Δ. Μακρής, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Καλυβίων, Γρ. Τσελεπής και αρκετοί πιστοί.

Μικρή δεξίωση για τους επίσημους πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Τοπ. Κοινότητας με την επιμέλεια του Συλλόγου Γυναικών Καλυβίων. Ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου, τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία!

kalyvia_litaneia_ag_nikolaou_3

kalyvia_litaneia_ag_nikolaou_4

kalyvia_litaneia_ag_nikolaou_7

kalyvia_litaneia_ag_nikolaou_10

kalyvia_litaneia_ag_nikolaou_11

kalyvia_litaneia_ag_nikolaou_15

kalyvia_litaneia_ag_nikolaou_1

Χριστουγεννιάτικο Bazaar από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεσολογγίου