ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΛευκάδα: Πόσο καιρό ακόμα θα παραμείνει το σκουριασμένο πλοιάριο στο Κάστρο; (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Λευκάδα: Πόσο καιρό ακόμα θα παραμείνει το σκουριασμένο πλοιάριο στο Κάστρο; (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Λευκάδα: Πόσο καιρό ακόμα θα παραμείνει το σκουριασμένο πλοιάριο στο Κάστρο; (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Εδώ και τρία περίπου χρόνια είναι αραγμένο στην περιοχή του Κάστρου, το πλωτό μηχάνημα των φωτογραφιών, που χρησιμοποιήθηκε στα λιμενικά έργα για τη διαπλάτυνση και τη διάνοιξη του διαύλου.

DSCN7319s

Το σκουριασμένο πλοιάριο βρίσκεται ι ακριβώς δίπλα στην παραλία της Αμμόγλωσσας, εκεί όπου το καλοκαίρι κολυμπά πολύς κόσμος και μικρά παιδιά και η μόλυνση που έχουν επιφέρει είναι εμφανής όταν η θάλασσα είναι ήρεμη.

Επίσης είναι από τις πρώτες εικόνες που αντικρίζουν όσοι επισκέπτονται τη Λευκάδα με σκάφος και διέρχονται από την βόρεια είσοδο του διαύλου, κάτι που σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο για ένα νησί που ζει από τον τουρισμό. Την περιοχή επισκέπτονται όλο τον χρόνο αρκετοί κάτοικοι της Λευκάδας και επισκέπτες της, που βλέπουν και εκείνοι την άθλια αυτή εικόνα σε μια ιδιαιτέρους φυσικού κάλλους περιοχή, παρά την εγκατάλειψη που έχει υποστεί..

Το ερώτημα προς τους αρμόδιους είναι ποσό καιρό ακόμα θα παραμείνουν αυτές οι μαούνες εκεί, προκαλώντας περιβαλλοντική μόλυνση και αντιαισθητικές εντυπώσεις.

Εκτός αν τα μηχανήματα τα έχουν αφήσει εκεί οι ιδιοκτήτες τους, περιμένοντας να ξανασκάψουν στην Αμμόγλωσσα που γεμίζει σιγά σιγά πάλι με άμμο, όποτε πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε ότι για τα επόμενα χρόνια θα ναι αραγμένες εκεί.

lefkadanews.com

Εθελοντική δράση καθαρισμού αύριο στον Αστακό

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr