ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΛευκάδα – Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα λυθεί το πρόβλημα των απορριμμάτων μέσα στην τετραετία – Σύσκεψη και με την παρουσία της Ρόδη Κράτσα και Μπάμπη Καλού (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Λευκάδα – Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα λυθεί το πρόβλημα των απορριμμάτων μέσα στην τετραετία – Σύσκεψη και με την παρουσία της Ρόδη Κράτσα και Μπάμπη Καλού (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Λευκάδα – Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα λυθεί το πρόβλημα των απορριμμάτων μέσα στην τετραετία – Σύσκεψη και με την παρουσία της Ρόδη Κράτσα και Μπάμπη Καλού (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αποφασισμένος να λύσει το θέμα των απορριμμάτων τόσο των Ιονίων Νήσων όσο και όλης της χώρας εμφανίστηκε σήμερα με δηλώσεις του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στην Μονάδα Επεξεργασίας Στερεών Αστικών Αποβλήτων στο Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων. Ο πρωθυπουργός, ο οποίος μετείχε σε σύσκεψη όπου ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους της μονάδας αλλά και από τους τοπικούς παράγοντες,  για την ολοκλήρωση και την λειτουργία του έργου, υπογράμμισε ότι «η αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι δέσμευση της κυβέρνησης για ένα πρόβλημα που της κληροδοτήθηκε από το παρελθόν αλλά που πρέπει να λυθεί με όρους μέλλοντος, με την αξιοποίηση της καλύτερης δυνατής τεχνολογίας αλλά και με τη συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα που είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να προχωρούν αυτού του είδους τα έργα».  

“Η Μονάδα των Ιωαννίνων είναι μονάδα πρότυπο η οποία θα πρέπει να βρει μιμητές σε όλη τη επικράτεια. Όσο εντυπωσιακό είναι το έργο αυτό τόσο εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουμε καταφέρει σε περιοχές της χώρας , όπως η Κέρκυρα και κυρίως όπως η Αττική να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των στερεών αστικών αποβλήτων”, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Στην σύσκεψη στην οποία μετείχε ο Πρωθυπουργός με τους υπουργούς του, Μάκη Βορίδη και Κωστή Χατζηδάκη, πήραν μέρος  η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων αλλά και Δήμαρχος Λευκάδας, Μπάμπης Καλός μαζί με τον αντιδήμαρχο, Σπύρο Λίγδα. Να σημειωθεί ότι τόσο ο κ. Καλός όσο και η κ. Κράτσα είχαν έτοιμο φάκελο για τον πρωθυπουργό σε ότι αφορά την κατάσταση που επικρατεί στην Λευκάδα αλλά και την Κέρκυρα.  Να σημειωθεί ότι ο κ. Καλός στις κατ΄ιδίαν συζητήσεις με τους υπεύθυνους του εργοστασίου αναφέρθηκε στο τεράστιο κόστος για μια πιθανή μεταφορά στα Γιάννενα.   Με την άφιξή του ο κ. Μητσοτάκης  περιηγήθηκε σε  μέρος του εργοστασίου μαζί με τους συνεργάτες του όπου οι υπεύθυνοι του εξήγησαν τον τρόπο λειτουργίας της Μονάδας.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα. 

Αμέσως μετά τη σύσκεψη η Περιφερειάρχης ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα , δήλωσε στο lefkadapress:

“Πιστεύω ότι σήμερα είναι παντού κατανοητό και αισθητό ότι πρέπει να προχωρήσουμε όλες οι Περιφέρειες σε μία σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων. Έχουμε πληρώσει τεράστιο κόστος. Κοινωνικό, πολιτισμικό και δημόσιας υγείας. Είναι σημαντικό το ότι ο πρωθυπουργός ανοίγει το δρόμο και μας δίνει τα εργαλεία. Πρέπει και εμείς να το κάνουμε πράξη. Αυτή η  πρότυπη μονάδα είναι ένα μοντέλο προς μίμηση. Πιστεύω ότι όλοι έχουμε δρομολογήσει παρόμοιες δραστηριότητες που είναι μονόδρομος και σίγουρα στο άμεσο μέλλον θα υποδεχτούμε και εμείς τον πρωθυπουργό για να δείξουμε τα δικά μας επιτεύγματα.”  Σε ερώτησή μας για το τι πρόκειται να γίνει άμεσα σε Λευκάδα και Κέρκυρα μια και το πρόβλημα θα έπρεπε να έχει λυθεί…χθες η κ. Κράτσα τόνισε: “Έχουν δρομολογηθεί οι καταστάσεις αρκεί να υπάρξει μία εγρήγορση των υπηρεσιών ώστε να γίνει ολοκληρωμένη διαχείριση στην  Κέρκυρα, την Ζάκυνθο  και φυσικά την  στην Λευκάδα που αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα δίπλα στα σχολεία και τον αστικό ιστό. Πιστεύω ότι έτσι πως τα έχουμε προγραμματίσει επιτέλους θα υλοποιηθούν”

Ο Δήμαρχος Λευκάδας, Χαράλαμπος Καλός 

Με τον αντιδήμαρχο Σπύρο Λύγδα και με ένα πλήρη φάκελο στα χέρια του για τον πρωθυπουργό εμφανίστηκε στο Ελευθεροχώρι στα Γιάννενα ο δήμαρχος Λευκάδας , Μπάμπης Καλός λίγο πριν την άφιξη του πρωθυπουργού. Είχε σύντομες συνομιλίες με τους ανθρώπους της Μονάδας και φυσικά μας εξήγησε ότι εκτός από τις ..αποκρουστικές φωτογραφίες των σκουπιδιών δίπλα στα σχολεία ο φάκελος περιέχει και το ιστορικό της διαχείρισης των σκουπιδιών στην Λευκάδα. Αμέσως μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό ο κ. Καλός δήλωσε στο lefkadapress:

Κατ αρχήν θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη διοίκηση και σε όλους τους εμπλεκόμενους για την κατασκευή αυτής της πρότυπης μονάδας των απορριμμάτων. Είναι όντως ένα πρότυπο και γι αυτό βραβεύθηκε από ευρωπαϊκούς φορείς και συμβάλλει τα μέγιστα στην προστασία του περιβάλλοντος. Με αφορμή την παρουσία του κ. πρωθυπουργού εδώ στη μονάδα προγραμμάτισα μια συνάντηση , που θα γίνει πολύ σύντομα, προκειμένου να ενημερωθεί και ο ίδιος για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στην Λευκάδα. Είναι συνέχεια μιας σειράς επαφών που έχουν πραγματοποιηθεί πρόσφατα τόσο με τον υπουργό Περιβάλλοντος , όσο και με το Γ.Γ. αποβλήτων του συγκεκριμένου υπουργείου. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Λευκάδα έχει εξηγηθεί από κάθε του πλευρά. Θεωρώ ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορέσουμε να προβούμε και σε ανακοινώσεις για τις εναλλακτικές που υπάρχουν” .

lefkadapress.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr