Λευκάδα: Ψαρεύοντας παρέα με τον Νμίτρι Ριμπολόβλεφ (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Ο Νίκος είναι αναμφίβολα ο ψαράς του καλοκαιριού στο νησί μας όχι για κάποια «μυθική» ψαριά, αλλά γιατί ήταν ο άνθρωπος που μύησε τον Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ στα μυστικά του παραγαδιού. Την προηγούμενη εβδομάδα τοiefimerida.grδημοσίευσε φωτογραφίες του Ρώσου μεγιστάνα στην Λευκάδα σε καΐκι, παρέα με ντόπιο ψαρά. Το lefkadapress.gr σήμερα κατάφερε και εξασφάλισε λίγα λόγια από τον Νίκο που ψάρεψε με τον ιδιοκτήτη του Σκορπιού για πέντε περίπου ώρες στο Ιόνιο πέλαγος, λίγο έξω από τον επίγειο παράδεισο του.

«Ήταν χαμογελαστός , χαλαρός και γεμάτος ενδιαφέρον για τον τρόπο ψαρέματος. Ρίξαμε δύο παραγάδια . Ένα χοντρό και ένα ψιλό. Με το ψιλό πιάσαμε κάποια λυθρίνια και τσιπούρες και με το χοντρό μία στείρα περίπου 2.5 κιλά. Στην αρχή δεν πιάναμε και έβλεπα τον κ. Ριμπολόβλεφ λίγο σκεπτικό. Μόλις ξεκίνησε η ψαριά και εμφανίστηκαν τα πρώτα λυθρίνια έδειξε να χαίρεται και να το απολαμβάνει. Είχε πολλές απορίες σχετικά με την τέχνη του ψαρέματος και όταν είδε ότι ελευθερώσαμε κάποια μικρά ψαράκια χαμογέλασε . Αυτά που πρέπει να συνεχίσουν τη ζωή τους θάλασσα και πιθανότατα να συναντηθούν ξανά οι δρόμοι μας όπως χαρακτηριστικά του είπα. Παρακολουθούσε με μεγάλο ενδιαφέρον κάθε μου κίνηση.»

* Τι σας έκανε περισσότερο εντύπωση όλη αυτή την ώρα του ψαρέματος;

«Το ενδιαφέρον του για το επάγγελμά του ψαρά. Το πρώτο που με ρώτησε μόλις τελείωσε το ψάρεμα είναι αν αυτή η ψαριά ήταν ικανοποιητική για μένα και αν είμαι ευχαριστημένος. Επίσης εντυπωσιάστηκα με το πόσο χάρηκε όταν αφήσαμε τα μικρά ψάρια αλλά και πόσο ενοχλημένος έδειξε όταν το αγκίστρι κάμποσες φορές έπιασε κάποιες πλαστικές σακούλες από το βυθό της θάλασσας. Με ρώτησε αν αυτή η άσχημη, για το περιβάλλον, εικόνα συμβαίνει συχνά τις ημέρες που ψαρεύω και αν πιστεύω ότι η μόλυνση προέρχεται από τα σκάφη ή αν τα ρίχνουν από την στεριά. Του απάντησα ότι όλα αυτά τα απορρίμματα προέρχονται κυρίως από τα σκάφη που χωρίς συνείδηση, πολλές φορές, πετάνε από σακούλες, μπουκάλια μέχρι οτιδήποτε μπορεί να επιφέρει οικολογική καταστροφή. Τον ενόχλησε τόσο πολύ που ρωτούσε πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Εγώ βέβαια του είπα ότι είναι θέμα συνείδησης και κυρίως παιδείας. Μην ξεχνάμε όμως και την ρύπανση που προέρχεται από τα σκάφη και τις μηχανές τους».

lefkadapress.gr

psarema-rimpolovlef1

Γιάννης Τσιμιτσέλης – Κατερίνα Γερονικολού: Έκαναν το επόμενο βήμα στη σχέση τους!