Λαθρέμπορος συνελήφθη στην Φωκίδα με 16 κιλά καπνό (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Έπεσε σε μπλόκο αστυνομικών την ώρα που ετοιμαζόταν για διανομή – Οι αστυνομικοί βρήκαν το υλικό σε κούτες και πλαστικά τάπερ

Σαν «ώριμο φρούτο» έπεσε στα χέρια των αστυνομικών του τμήματος Δωρίδας που είχαν δεχθεί πληροφορίες για την παράνομη δράση του, ένας 56χρονος Έλληνας λαθρέμπορος καπνού που ετοιμαζόταν για διανομή με το φορτηγό του στην «πελατεία» του.

Οι αστυνομικοί έστησαν μπλόκο σε μια περιοχή της Φωκίδας από την οποία ήξεραν ότι θα περνούσε, σταμάτησαν το Ι.Χ. φορτηγό που οδηγούσε και έκαναν έλεγχο στην καρότσα, όπου βρήκαν κούτες και πλαστικά τάπερ τα οποία περιείχαν συνολικά 16 κιλά και 60 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού, 80 σωλήνες τσιγάρων με φίλτρο που περιείχαν αδασμολόγητο καπνό, 1.157 άδειους σωλήνες τσιγάρων και μια χειροκίνητη μεταλλική μηχανή γεμίσματος!

Όλα τα ευρήματα κατασχέθηκαν και η ποσότητα καπνού εστάλη στο αρμόδιο Τελωνείο για να υπολογιστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το δημόσιο. Ο 56χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

fwkida_kapnos

Αιτωλοακαρνανία: Νέα επιστολή Φάμελλου προς δημάρχους για τα οικιστικά όρια