Λαϊκή Συσπείρωση Ξηρομέρου: «Βρες κι εσύ τον Πελετίδη στο Δήμο σου… Μπορείς…»

Την τελευταία πενταετία, άκουσες πολλές φορές- όχι βέβαια από τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης που φρόντισαν να αποκρύψουν συστηματικά, αλλά από δημότες της Πάτρας- για το έργο του δήμαρχου Πελετίδη. Για τον γεμάτο ήθος γιατρό που έδωσε νέα πνοή και ελπίδα στους κατοίκους της Πάτρας.

Το δήμαρχο που κατάφερε μέσα σε μια πενταετία:

  • Να ελαφρύνει τα λαϊκά στρώματα από φόρους

  • Να διαμορφώσει πάρκα προς όφελος του Πατραϊκού λαού, εκεί που άλλοι πρότειναν μαρίνες για ιδιωτικά σκάφη

  • Να διαμορφώσει πλαζ με ελάχιστα χρήματα κι όχι με απευθείας αναθέσεις σε μεγαλοεργολάβους (σου θυμίζει κάτι?), που απολαμβάνουν ελεύθερα οι πολίτες.

  • Να συντηρήσει και να ανακατασκευάσει τα μισά από τα σχολεία της πόλης.

  • Να ανακατασκευάσει και να πιστοποιήσει τη μεγάλη πλειονότητα των παιδικών χαρών.

  • Να παραδώσει στους δημότες γήπεδα και δημοτικούς χώρους άθλησης

  • Να προάγει τον πολιτισμό φτιάχνοντας και ανακατασκευάζοντας θέατρα.

  • Να έχει ουσιαστικό προσανατολισμό σε μια κοινωνική πολιτική υπερ των αδύναμων οικονομικά και λαϊκών στρωμάτων.

Αυτός ο δήμαρχος, αυτή η δημοτική Αρχή, υπάρχει σε πολύ μικρή απόσταση από εμάς. Είναι αυτή η Δημοτική Αρχή που στηρίζεται από το ΚΚΕ. Η πολιτική της και τα έργα της είναι τέτοια, γιατί ο Πελετίδης και οι συνεργάτες του είναι κομμουνιστές, προσανατολισμένοι δηλαδή στην υπεράσπιση των συμφερόντων του λαού κι όχι επιχειρηματιών. Τέτοιους δημάρχους και τέτοιους δημοτικούς συμβούλους, μπορείς να αναδειξεις κι εσύ στο δήμο σου. Είναι αυτοί που βρίσκονται στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης Ξηρομέρου σε δήμο και κοινότητες. Άνθρωποι του μόχθου, αγρότες, εργάτες, συνταξιούχοι, υπάλληλοι, άνθρωποι σαν κι εσένα, που δεν είναι «επαγγελματίες» πολιτικοί, που είναι υποψήφιοι, μόνο από διάθεση προσφοράς στο τόπο και το λαό του Ξηρομέρου. Που θέλουν να δουν τον τόπο να αλλάζει όχι προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων, αλλά προς όφελος του εργαζόμενου Ξηρομερίτη, που χρόνια τώρα πλήττεται από τις πολιτικές της λιτότητας και της αδιαφάνειας τόσο σε κεντρικό επίπεδο, όσο και στην τοπική Διοίκηση. Τολμώντας να παραφράσουμε το στίχο του ποιητή: « Είναι αγωνιστές. Είναι αγάπη από την κορφή ως τα νύχια…».

Αυτόν τον δρόμο καλούμε τον λαό του δήμου Ξηρομέρου να ακολουθήσει, να βαδίσουμε μαζί με αγωνιστικότητα και αποφασιστικότητα. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Γιατί κάθε δήμος μπορεί να αναδείξει τον Πελετίδη του.

Λαϊκή Συσπείρωση Ξηρομέρου

Λίγα λόγια για τις σχολικές εκδρομές και τους απο μηχανής θεούς

Αδιαμφισβήτητα οι σχολικές εκδρομές ( όταν είναι ενταγμένες στο σχολικό πρόγραμμα ) μπορούν να αποτελέσουν ουσιαστικό συστατικό στοιχείο της συνολικής μορφωτικής διαδικασίας και αγωγής.

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, όλοι οι μαθητές να μπορούν να συμμετέχουν σε αυτές. Αρκετές φορές ομως, το οικονομικό βάρος είναι δυσβάσταχτο για τις οικονομικά ασθενείς οικογένειες ( οι οποίες καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, έτσι κι αλλιώς για την εκπαίδευση των παιδιών συνολικότερα ) με αποτέλεσμα μαθητές να αποκλείονται συχνά από τις εκπαιδευτικές εκδρομές.

Για το λόγο αυτό, τα τελευταία χρόνια οι ίδιοι οι μαθητές αναγκάζονται και μαζεύουν χρήματα για να ανταπεξέλθουν στο υψηλό κόστος των εκδρομών, παίρνοντας διάφορες πρωτοβουλίες, ενώ κάποιες άλλες φορές κάποιοι «χορηγοί» προσπαθούν να προωθήσουν δικά τους μικροπολιτικά και όχι μόνο συμφέροντα, στις πλάτες ακόμη παιδιών και εφήβων.

Είναι οι ίδιοι που θεωρούν ότι η εκπαίδευση των παιδιών μας πρέπει να στηρίζεται σε ελεημοσύνες και χορηγίες, ως γνήσιοι εκφραστές των πολιτικών της αγοράς που υπονομεύει το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Αυτοί που προωθούν την αντίληψη πως το κράτος οφείλει να αποσυρθεί, η δημοτική αρχή μπορεί να αποποιηθεί των ευθηνών της και το κενό που θα δημιουργηθεί δεν θα μπορέσει παρά να το καλύψει η “ανιδιοτελής” ιδιωτική πρωτοβουλία.

Η Λαϊκή Συσπείρωση κι οι εκπρόσωποί της με συνέπεια και δυναμισμό υπερασπίζεται έμπρακτα τη δημόσια δωρεάν παιδεία από θέση αρχής. ΟΙ δημοτικοί σύμβουλοί αναδεικνύουν και διεκδικούν δυναμικά ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων χωρίς αποκλεισμούς. Θεωρεί ότι η χρηματοδότηση των εκδρομών όπως και συνολικά της ελληνικής εκπαίδευσης πρέπει να προέρχεται αποκλειστικά από το κράτος μέσω των σχολικών επιτροπών και οι δήμοι να σταματήσουν να αποτελούν το όχημα για την προώθηση των αντιλαϊκών πολιτικών και να γίνουν ουσιαστικά διεκδικητικοί προς όφελός του ελληνικού λαού και των παιδιών του.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα εξακολουθεί να αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση και γι αυτό το λόγο καλεί το λαό του Ξηρομέρου να γυρίσει την πλάτη σε χειραγωγούς και χορηγούς και να στηρίξει τα ταξικά ψηφοδέλτια τόσο στο Δήμο, όσο και στην περιφέρεια.

Λαϊκή Συσπείρωση Ξηρομέρου

Βίντεο της ΚΝΕ που… «τρολάρει» τον Τσίπρα – «Έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;»…