Β. Κυριαζοπούλου: Διατηρούνται τα τμήματα του Αγρινίου

Β. Κυριαζοπούλου: Σχεδιάζουν το νέο υγειονομικό χάρτη χωρίς να υπολογίζουν το Πανεπιστήμιο Πατρών

ΕΥΘΕΙΕΣ ΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ 6Η ΥΠΕ – ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Την ενόχληση του Πανεπιστημίου Πατρών εξέφρασε και δημόσια η πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσιάνα Κυριαζοπούλου για το γεγονός ότι η 6η ΥΠΕ συγκάλεσε σύσκεψη για την ανασυγκρότηση του υγειονομικού χάρτη, χωρίς να υπολογίζει το Πανεπιστήμιο Πατρών, πάνω στο οποίο στηρίζεται η λειτουργία του ΠΠΝΠ. «Δεν κλήθηκαμε ούτε ως Πανεπιστήμιο, ούτε ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής» σχολίασε η πρύτανις στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα το μεσημέρι, τονίζοντας ότι το ΠΠΝΠ είναι βασικός πυλώντας της υγειονομικής περιφέρειας.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στις συνταξιοδοτήσεις καθηγητών, με αποτέλεσμα να «αδειάζουν» από καθηγητές οι πανεπιστημιακές κλινικές. «Το ΠΠΝΠ γερνάει μαζί μας» σχολίασε ο πρύτανις επισημαίνοντας την ανάγκη για την κάλυψη των θέσεων που αδειάζουν.

Διατηρούνται τμήματα του Αγρινίου

Σε ό,τι αφορά τα τμήματα του Αγρινίου, η κ.Κυριαζοπούλου  δήλωσε ότι στην παρούσα φάση μένουν ως έχουν, έστω κι αν επιβαρύνουν σημαντικά τα οικονομικά του Πανεπιστημίου. Δεδομένου όμως ότι το υπουργείο Παιδείας δεν είναι πιεστικό στις συγχωνεύσεις τμημάτων, το Πανεπιστήμιο δεν θα προχωρήσει στη μεταφορά τους, αλλά θα τα «στηρίζει» όσο και τα υπόλοιπα τμήματα  του ΠΑνεπιστημίου Πατρών. Επαναδιατύπωσε όμως τη θέση της η κ. Κυριαζοπούλου, ότι θα έπρεπε οι Σχολές του Αγρινίου να ενταχθούν στην Πανεπιστημιούπολη.

Η σχέση πόλης – Πανεπιστημίου

Βήματα βελτίωσης παρουσιάζουν οι σχέσεις Πόλης – Πανεπιστημίου, αν και υπάρχουν πολλά περιθώρια συνεργασίας ακόμη. Αυτό ήταν το πνεύμα των απαντήσεων σε ερωτήσεις που δέχθηκε η κ. Κυριαζόπουλου, η οποία ζήτησε μεγαλύτερη στήριξη και από τις επιχειρήσεις της περιοχής, ενώ εξέφρασε τη δυσαρέκειά της για το γεγονός ότι στη σημερινή σύσκεψη φορέων, παρά την πρόσκληση δεν υπήρξε ανταπόκριση της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας. «Ο Δήμαρχος ηταν ο μόνος που απουσίαζε» επισήμανε η Πρύτανις τους Πανεπιστημίου Πατρών, που σε άλλο σημείο των δηλώεσεων της, παρατήρησε «δεν υπάρχει καν σχέση» με τη Δημοτική Αρχή.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΣΙΚΡΙΤΣΗ

www.tempo24.gr