ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΚύπρος – serial killer: Έπαυσε τον αρχηγό της αστυνομίας ο Νίκος Αναστασιάδης

Κύπρος – serial killer: Έπαυσε τον αρχηγό της αστυνομίας ο Νίκος Αναστασιάδης

Κύπρος – serial killer: Έπαυσε τον αρχηγό της αστυνομίας ο Νίκος Αναστασιάδης

Όπως μεταδίδουν τα κυπριακά ΜΜΕ, είκοσι μέρες μετά τις αποκαλύψεις, ο Ζαχαρίας Χρυσοστόμου μετέβη το πρωί στο Προεδρικό όπου ενημέρωσε για το ανακριτικό έργο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ωστόσο δεν παραιτήθηκε αφού, σύμφωνα με πληροφορίες μας, θεωρεί ότι δεν έχει ευθύνες. Ως εκ τούτου, εξερχόμενος του Προεδρικού ανέφερε ότι «θα ενημερωθείτε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις αποφάσεις του». Λίγη ώρα αργότερα, ο Πρόεδρος έπαυσε τον Αρχηγό.

Συνεχίζονται οι έρευνες – Με κομμάτια τσιμέντο κρατούσε τις βαλίτσες στον βυθό

Συνεχίζονται σήμερα οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη, μετά και τον εντοπισμό χθες ενός μεγάλου κομματιού τσιμέντου, που μοιάζει με εκείνο που είχε εντοπιστεί στο εσωτερικό της πρώτης βαλίτσας που ανασύρθηκε. Οι έρευνες θα πραγματοποιηθούν περιμετρικά του συγκεκριμένου σημείου, με τη συμβολή και του γερανού.

Δύτης με τη βοήθεια ενός ειδικού σιδερένιου κουβουκλίου, που φέρει γερανοφόρο όχημα, καταδύθηκε στη λίμνη, όπου συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για εντοπισμό των σορών θυμάτων, που φέρεται να δολοφόνησε ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς.

Ως εκ τούτου οι αρχές εκτιμούν ότι σε κοντινό σημείο από το σημείο που έχει εντοπιστεί τώρα το τσιμέντο, πιθανόν να βρίσκεται και η δεύτερη βαλίτσα.

Σήμερα, θα αναχωρήσουν από το νησί οι πέντε ειδικοί σύμβουλοι της Scotland Yard, που ήρθαν στην Κύπρο τη Δευτέρα του Πάσχα, κατόπιν αιτήματος της Αστυνομίας, για να συνδράμουν με την εμπειρογνωμοσύνη τους στις έρευνες.

Οι εμπειρογνώμονες επισκέφθηκαν τα τέσσερα σημεία, δηλαδή το Μεταλλείο Μιτσερού, την Κόκκινη Λίμνη, τη Λίμνη Μεμή και το πεδίο βολής Ορούντας.

Η Κόκκινη Λίμνη, μετατράπηκε σε υδάτινο τάφο για την 36χρονη  Livia Florentina Bunea, από τη Ρουμανία, την 8χρονη κόρη της και την  Μaricar Valdez, 30 ετων, από τις Φιλιππίνες.
Παράλληλα, φτάνει σήμερα το βράδυ στην Κύπρο από τις ΗΠΑ το υπερσύγχρονο ηχοεντοπιστικό σύστημα Sonar.

Αύριο το Sonar αναμένεται να συνδράμει στις έρευνες.

Όσον αφορά τις έρευνες στη λίμνη «Μεμί» στο Ξυλιάτο, αυτές ολοκληρώθηκαν χθες χωρίς αποτέλεσμα. Υπενθυμίζεται, ότι στην λίμνη Μεμή, γίνεται προσπάθεια εντοπισμού της σορού της άτυχης Σιέρα, κόρης της δολοφονηθείσας από τον 35χρονο, Mary Rose.

newsit.gr

Δυτική Ελλάδα: Βρέθηκαν μόνα τους τα δύο ανήλικα – Έρευνες για τους γονείς τους

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr