ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΚύπρος – «Ορέστης»: Εντοπίστηκε η δεύτερη μακάβρια βαλίτσα – Την Πέμπτη η ανάσυρσή της (ΦΩΤΟ)

Κύπρος – «Ορέστης»: Εντοπίστηκε η δεύτερη μακάβρια βαλίτσα – Την Πέμπτη η ανάσυρσή της (ΦΩΤΟ)

Κύπρος – «Ορέστης»: Εντοπίστηκε η δεύτερη μακάβρια βαλίτσα – Την Πέμπτη η ανάσυρσή της (ΦΩΤΟ)

Ένα δεύτερο αντικείμενο, πιθανότατα βαλίτσα με σορό θύματος του «Ορέστη», εντοπίστηκε στην «Κόκκινη Λίμνη» στο Μιτσερό της Κύπρου. Οι αρχές θα ξεκινήσουν το πρωί της Πέμπτης το μακάβριο έργο της ανάσυρσης, καθώς σήμερα η ορατότητα στη λίμνη είναι σχεδόν μηδενική.

Ωστόσο το σημείο που εντοπίστηκε το δεύτερο αντικείμενο σηματοδοτήθηκε, για να ξεκινήσουν από εκεί οι έρευνες με το πρώτο φως της ημέρας.

Σε ένα άλλο σημείο, στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, θα καταδυθούν ξανά δύτες με σκάφανδρο επιχειρώντας να εντοπίσουν το άψυχο σωματάκι της εξάχρονης Σιέρρα Γκράζε.

Προαναγγελία παραίτησης από τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Όμως η υπόθεση του «Ορέστη» -που με κυνικό τρόπο ομολόγησε το φόνο 6 γυναικών χωρίς ίχνος μεταμέλειας– δρομολογεί και πολιτικές εξελίξεις.

Τα πυρά κοινής γνώμης και μέσων ενημέρωσης συγκεντρώνουν οι πολιτικοί προϊστάμενοι των δικαστικών αρχών και των αρχών ασφαλείας, με αιχμή τον υπουργό Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου.

Σήμερα ο κ. Νικολάου με γραπτή δήλωσή του ουσιαστικά προαναγγέλλει την παραίτησή του, αφού προηγουμένως ενημερώσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

«Καθ’ όλη την διάρκεια της παρουσίας και συμμετοχής μου στη πολιτική ζωή υπήρξα αυστηρός αναφορικά με τις αρχές που καθορίζουν την ανάληψη πολιτικών ευθυνών, ακόμη και αν δεν συνεπάγεται οποιαδήποτε προσωπική ευθύνη», αναφέρει ο κ. Ιωνάς και προσθέτει πως «κατά την αυριανή συνάντηση, που έχω ζητήσει και θα έχω με τον Πρόεδρο, θα τον ενημερώσω για τις αποφάσεις μου και θα του επεξηγήσω τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτές, παρά το γεγονός ότι ως Υπουργός και ως Υπουργείο δεν έχουμε οποιαδήποτε αρμοδιότητα και ούτε πρέπει να έχουμε τέτοια, αναφορικά με το χειρισμό ερευνών ή ανακρίσεων που διεξάγονται στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών».

Ολόκληρη η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου:

«Παρακολουθώντας τις δηλώσεις με τις οποίες τις τελευταίες ημέρες με καλούν σε παραίτηση, αναλαμβάνοντας με τον τρόπο αυτό τις πολιτικές ευθύνες για τους χειρισμούς από μέρους της Αστυνομίας των καταγγελιών για τα δηλωθέντα ως ελλείποντα πρόσωπα, θέλω να καταστήσω σαφές προς όλους ότι καθ’ όλη την διάρκεια της παρουσίας και συμμετοχής μου στη πολιτική ζωή υπήρξα αυστηρός αναφορικά με τις αρχές που καθορίζουν την ανάληψη πολιτικών ευθυνών, ακόμη και αν δεν συνεπάγεται οποιαδήποτε προσωπική ευθύνη.

Με συγκλονισμό προς τα θύματα του στυγερού εγκλήματος που έχει αποκαλυφθεί τις τελευταίες μέρες, από την επομένη των γνωστοποιήσεων για πιθανούς ελλιπείς χειρισμούς που έτυχαν από την Αστυνομία οι καταγγελίες για τα ελλείποντα πρόσωπα και παρά το γεγονός ότι πριν την αποκάλυψη του στυγερού εγκλήματος δεν είχα οποιαδήποτε ενημέρωση αναφορικά με τις εν λόγω καταγγελίες και τους χειρισμούς της Αστυνομίας, και με περίσκεψη για το όλο ζήτημα και αγανάκτηση ως προς το πρωτοφανές αυτό έγκλημα έχω λάβει τις προσωπικές αποφάσεις μου, για τις οποίες ανάμενα να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό.

Η μη γνωστοποίηση των αποφάσεων μου μέχρι σήμερα οφείλεται στο γεγονός ότι εκ καθηκόντως είχα υποχρέωση να ενημερώσω πρώτα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κατά την αυριανή συνάντηση, που έχω ζητήσει και θα έχω με τον Πρόεδρο, θα τον ενημερώσω για τις αποφάσεις μου και θα του επεξηγήσω τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτές, παρά το γεγονός ότι ως Υπουργός και ως Υπουργείο δεν έχουμε οποιαδήποτε αρμοδιότητα και ούτε πρέπει να έχουμε τέτοια, αναφορικά με το χειρισμό ερευνών ή ανακρίσεων που διεξάγονται στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών. Οι ανακρίσεις και διερεύνηση καταγγελιών υπάγονται κατ’ αποκλειστική αρμοδιότητα στις ανακριτικές αρχές που είναι η Αστυνομία, η οποία όποτε κρίνει σκόπιμο και αναγκαίο αποτείνεται στο Γενικό Εισαγγελέα για οδηγίες. Η εκτελεστική εξουσία δεν έχει αρμοδιότητα και ούτε πρέπει να αναμιγνύεται σε αυτές».

newsit.gr με πληροφορίες από reporter.com.cy

«Δεν το πιστεύω ότι από τη σαΐτα μου σκοτώθηκε άνθρωπος!» – Θρήνος στην κηδεία του εικονολήπτη – Το προφητικό βίντεο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr